O companie aeriană introduce zone ”fără copii” în avioanele sale

O companie aeriană introduce zone ”fără copii” în avioanele sale
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 oct 2023

Compania aeriană turcească Corendon este primul transportator european care oferă zone ”fără copii” în avioanele sale, urmând exemplul unor companii precum AirAsia. Așa-numita zonă „Only Adult” va fi accesibilă pasagerilor cu vârsta de peste 16 ani. Deși sună idilic pentru mulți, decizia a stârnit o dezbatere furioasă pe internet, scrie Euronews.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ruta pe care va funcționa zona destinată exclusiv adulților este Amsterdam – insula Curaçao din Caraibe. Compania va începe să ofere acest serviciu în luna noiembrie, arată G4Media.ro.

Leier își consolidează poziția pe piața materialelor de construcții din România prin achiziția unei noi fabrici CITEȘTE ȘI Leier își consolidează poziția pe piața materialelor de construcții din România prin achiziția unei noi fabrici

Zona fără copii va fi situată în partea din față a avionului și va avea 93 de locuri rezervate pentru călătorii cu vârsta de peste 16 ani. Zona va fi separată de restul avionului prin pereți și perdele. Pentru a achiziționa un loc în zona destinată exclusiv adulților, pasagerii vor trebui să plătească un cost suplimentar de 45 de euro pe sens. De asemenea, sunt disponibile nouă locuri cu spațiu suplimentar pentru picioare, care costă 100 de euro în plus pe zbor.

Fondatorul Corendon, Atilay Uslu, a declarat că zona fără copii are ca scop „să se adapteze călătorilor care caută un plus de liniște în timpul zborului”. Uslu spune că acest lucru înseamnă, de asemenea, că părinții care călătoresc cu copii se pot simți mai puțin îngrijorați de deranjarea celorlalți pasageri. „Ei se pot bucura de zbor fără să se îngrijoreze dacă copiii lor fac puțin zgomot”, a spus el.

Corendon oferă deja hoteluri destinate exclusiv adulților în mai multe destinații, printre care Curaçao, Bodrum și Ibiza.

Zonele rezervate exclusiv adulților sunt „distopice”

O mulțime de mesaje pe rețelele de socializare au lăudat politica. „După ce am stat lângă un copil prost crescut timp de 10 ore, în timp ce părinții stăteau să citească, cred că este o idee fabuloasă, dați-i drumul!”, a spus unul dintre ei.

Cu toate acestea, nu toată lumea este în favoarea acestei măsuri. Alți comentatori de pe rețelele de socializare au descris-o ca fiind „dezgustătoare” și „ciudată”. „Deci, se pare că liniile aeriene se gândesc să facă „zone fără copii” în avioane și nu mă pot decide dacă este o schimbare distopică sau nu, dar în general este foarte trist cât de puțină toleranță au oamenii față de copii și bebeluși – chiar și faptul că se comportă ca și cum nu ar trebui să fie în public”, a scris un utilizator pe X, cunoscut anterior sub numele de Twitter.

Apple - Când poate lansa noi Mac-uri CITEȘTE ȘI Apple - Când poate lansa noi Mac-uri

Ce alte companii aeriene au zone fără copii?

Corendon este prima companie aeriană din Europa care oferă zone doar pentru adulți, dar unele companii internaționale au deja acest serviciu.

AirAsia X are o zonă liniștită pe zborurile sale A330 pe distanțe lungi, care este rezervată pasagerilor cu vârsta de peste 12 ani.

Scoot, un transportator low-cost cu sediul în Singapore, dispune de cabine ScootinSilence pe zborurile sale 787. Acestea sunt, de asemenea, accesibile doar călătorilor cu vârsta peste 12 ani.
TUI, KLM și Transavia au declarat pentru ziarul olandez NU.nl că nu au planuri actuale de a exclude copiii din anumite părți ale avioanelor lor.

Însă călătorii par să fie încântați de idee. Într-un sondaj realizat în numele Newsweek de Redfield și Wilton Strategies, 1.500 de adulți americani au fost întrebați dacă ar dori să vadă zone fără copii în transportul public. Aproape 60% dintre respondenți au fost de acord că o zonă rezervată exclusiv adulților în avioane și trenuri „ar fi un lucru pozitiv”, în timp ce 27% nu au fost de acord, iar 14% nu au fost siguri.

viewscnt
Afla mai multe despre
avion
only adult