Piața online a pieselor auto, influențată de creșterea numărului de vehicule electrice și de saturarea pieței auto

Piața online a pieselor auto, influențată de creșterea numărului de vehicule electrice și de saturarea pieței auto
Ana Iliescu
Ana Iliescu
scris 24 apr 2017

Piața online a comerțului de piese auto este într-o creștere continuă cu aproximativ 20% în fiecare an, dar este influențată de creșterea în pondere a vehiculelor electrice, pe de o parte, și de saturarea pieței auto, pe de altă partă, fiind observată la un moment dat o stagnare a trendului crescător înregistrat în ultimii ani, a declarat, pentru Profit.ro, Ionuț Cătălin Șuțu, manager general Epiesa.ro, furnizor de piese și accesorii auto.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

„Creșterea în pondere a vehiculelor electrice ar genera o scădere consistentă a cererii pentru piesele de motor (care în prezent reprezintă 40% din vânzări)”, afirmă Ionuț Șuțu, arătând că efectele negative vor putea fi observate în timp, fiind vorba de schimbări ale pieței în ani de zile, nu de un impact imediat.

Epiesa.ro a înregistrat, anul trecut, o cifră de afaceri de 10 milioane de euro, iar în primul trimestru al anului 2017 volumul de vânzări s-a dublat, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

“În ceea ce privește acest an, preconizez că interesul clienților pentru acest segment va crește și mai mult, ca un efect al eliminării timbrului de mediu prin  Legea nr. 1/2017”, a declarat Șuțu susținând că efectele au fost observate încă din luna martie.

Piața pieselor auto contrafăcute

O influență asupra pieței o au și piesele auto contrafăcute. Acestea sunt aduse în țară de micii importatori, de cele mai multe ori dintre cei care nu sunt autorizați RAR (Registrul Auto Român) și care aduc aceste produse din Turcia și China „pe ceea ce noi numim canalele gri”, a spune Ionuț Șuțu.

Există multe modalități prin care importatorii neautorizați pun în vânzare piese contrafăcute și, de cele mai multe ori, clientul nici nu știe că a achiziționat piese care nu sunt originale. „Ar fi greu să își dea seama că a fost înșelat, pentru că, adesea, piesele contrafăcute sunt depozitate în cutii ale pieselor originale”, a afirmat Șuțu.

Managerul Epiesa.ro atrage atenția clienților să achiziționeze piese doar de la retailerii autorizați, care pot demonstra veridicitatea produsului, având drept rezultat diminuarea pieței pieselor auto contrafăcute.

Fondată în 2011 de către Ionuț Cătălin Șuțu, Epiesa.ro, furnizor de piese și accesorii auto, a înregistrat, în 6 ani de activitate, peste 1 milion de comenzi. Retailerul online numără cinci magazine în țară și spune că va dubla această cifră până la finalul lui 2017, planificând o investiție de peste 250.000 euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
auto
piese
epiesa.ro
ionut sutu
contrafaceri