Plata pentru parcarea în București va fi verificată de mașini cu softuri speciale

Plata pentru parcarea în București va fi verificată de mașini cu softuri speciale
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iul 2023

Două mașini dotate cu camere conectate la un soft vor începe să verifice dacă șoferii au plătit pentru a-și lăsa mașina în parcările Municipalității, a declarat edilul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

El a spus, cu prilejul unor declarații de presă, că acestea sunt primele două autoturisme dintre cele 18 pe care le va avea Compania Municipală Parking București pentru verificarea plăților și siguranța autoturismelor care sunt lăsate în parcările Primăriei Capitalei.

Dacia, vânzări-record pe piața din Germania CITEȘTE ȘI Dacia, vânzări-record pe piața din Germania

"În momentul acesta am depășit 30.000 de locuri de parcare pentru care s-au făcut studiile și pentru care există aviz, din care în teren am depășit 20.000. Noi trebuie să ajungem pentru întreaga zonă centrală și de nord la 80.000 de locuri de parcare cu plată. Nu facem asta ca să luăm bani, facem asta ca să regularizăm traficul din București", a punctat edilul general al Capitalei.

Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu a declarat că prin cele două mașini se digitalizeză serviciul de parcare, scrie Agerpres.

"Anul trecut, când am început reforma sistemului de parking, nu exista nicio digitalizare la acest serviciu, nu exista niciun mod de control, nu exista absolut nimic, era doar haos și începând de anul trecut, de la finalul verii până astăzi, am făcut progrese mari. Ce urmează să vedeți în perioada următoare este încă o nouă etapă de digitalizare, cele 300 de parcometre, tonomate de plătit parcarea care vor fi montate în centrul orașului, bariere în parcările care pot fi închise și se pretează a fi închise și ne ducem într-o direcție de modernizare a parcărilor publice, de ordine în centrul orașului", a explicat Stelian Bujduveanu.

În opinia sa, un oraș modern trebuie să aibă un serviciu de parcare care să producă venituri pentru Municipalitate și predictibilitate pentru cetățeni.

Potrivit viceprimarului Stelian Bujduveanu, cele două mașini care vor verifica plata parcării sunt legate în softul central pe care îl are Compania Municipală Parking București.

El a menționat că timp de două luni cele două autoturisme au fost într-o perioadă de probă. "Aceste probe au fost făcute în diferite circumstanțe, pentru a fi siguri că acest soft va funcționa la parametri optimi. De astăzi suntem în regulă pentru a intra pe funcționare de zi cu zi", a mai declarat Stelian Bujduveanu.

Lamborghini are clienți până la finele lui 2025 pentru primul său model hibrid CITEȘTE ȘI Lamborghini are clienți până la finele lui 2025 pentru primul său model hibrid

Potrivit viceprimarului Bujduveanu, amenda pentru neplata parcării este de 200 de lei, iar cele 18 mașini au costat aproximativ 2 milioane de lei.

Directorul general al Companiei Municipale Parking București, Cristian Olaru, a informat că, din august anul trecut până în prezent, au fost emise 147.000 de note de constatare și că aproximativ 40% dintre acestea au fost achitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
parcare
bucuresti