VIDEO Nou incident cu Boeing. Un avion a aterizat fără roata din față pe aeroportul din Istanbul

VIDEO Nou incident cu Boeing. Un avion a aterizat fără roata din față pe aeroportul din Istanbul
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mai 2024

O aeronavă Boeing a FedEx Airlines a aterizat pe aeroportul din Istanbul fără să coboare partea din față a trenului de aterizare, dar a reușit să rămână pe pistă, a transmis ministerul turc al transporturilor, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Aeronava Boeing 767, ce venea de pe aeroportul parizian Charles de Gaulle, a informat turnul de control al Aeroportului din Istanbul că nu poate să coboare tot trenul de aterizare și a cerut instrucțiuni, scrie Hotnews.ro

Se modernizează drumul spre Sarmizegetusa Regia. 68 de milioane de lei vor costa cei 17 kilometri CITEȘTE ȘI Se modernizează drumul spre Sarmizegetusa Regia. 68 de milioane de lei vor costa cei 17 kilometri

Echipele de pompieri și salvare ale aeroportului au făcut pregătirile necesare pe pistă înainte de aterizare, a spus ministerul citat, precizând că nimeni nu a fost rănit.

Imagini cu incidentul postate online arată cum partea din față a avionului se freacă de pistă la aterizare, într-un nor de scântei și fum, iar apoi este stropită și acoperită cu spumă de forțele de pompieri.

Pista unde a aterizat avionul cargo a fost închisă temporar, dar traficul aerian a continuat pe celelalte piste, a transmis operatorul aeroportuar IGA.

Președintele Emirates - mesaj pentru Boeing: ”Organizați-vă activitatea” CITEȘTE ȘI Președintele Emirates - mesaj pentru Boeing: ”Organizați-vă activitatea”

Este doar ultimul incident dintr-o serie de evenimente cu avioane Boeing. În luna aprilie, un Boeing 767 și-a pierdut toboganul de urgență după decolare și se întoarce pe Aeroportul JFK la New York.

La începutul lunii trecute, Administrația Aviatică Federală a Statelor Unite (FAA) a anunțat că va declanșa o investigație după ce carcasa unui motor al unui avion Boeing 737-800 al companiei Southwest Airlines a căzut în timpul decolării din Denver și a lovit flapsul aripii.

În luna martie, un zbor al companiei United Airlines a fost deviat după ce avionul, construit de Boeing, a pierdut o roată în zbor.

Cel mai grav incident a avut loc în luna ianuarie. Un avion de pasageri a pierdut o parte din fuselaj în aer, fiind nevoit să aterizeze de urgență în statul american Oregon.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
istanbul