Producătorii de mașini din China și-au dublat exporturile către Europa. Piața chineză de mașini a înregistrat un nou record

Producătorii de mașini din China și-au dublat exporturile către Europa. Piața chineză de mașini a înregistrat un nou record
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 oct 2023

Piața de automobile electrice și hibrid din China a continuat să recupereze, în luna septembrie, pierderile din lunile anterioare, astfel că a ajuns la o cotă de piață de 37%, cu peste 5 procente peste cea din 2022. Exporturile de automobile NEV (electrice și plug-in) s-au dublat chiar într-un moment în care UE investighează impactul acestora asupra industriei auto din Europa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vânzările de automobile cu propulsie electrică și hibrid din China au ajuns la o cotă record de 746.000 de unități în septembrie, după o creștere de 22,1%, respectiv cu 130.000 de unități peste nivelul din septembrie 2022 și cu peste 30.000 față de luna anterioară, potrivit datelor publicate de Asociația Producătorilor de Autoturisme din China.

FOTO Compania austriacă care deține cea mai mare flotă de trenuri cu vagoane de dormit din Europa își propune să revoluționeze călătoriile prin paturi de tip capsulă CITEȘTE ȘI FOTO Compania austriacă care deține cea mai mare flotă de trenuri cu vagoane de dormit din Europa își propune să revoluționeze călătoriile prin paturi de tip capsulă

Segmentul de automobile complet electrice au ajuns la 67% pondere în totalul mașinilor electrificate, cu un volum record de 500.000 de unități, cu aproape 10% peste septembrie 2022 și cu 2 procente peste august. Practic, după scăderile abrupte de la începutul acestui an, lunile august și septembrie au marcat depășirea nivelurilor record anterioare, din 2022.

Întreaga piață de autoturisme din China a înregistrat în luna septembrie un volum de 2,01 milioane de unități, în creștere cu 5 procente față de anul trecut și față de luna anterioară, însă nivelul este mai mic decât vârfurile din anii anteriori.

BMW, lider global în acest an pe segmentul premium, peste Mercedes, după o creștere de 5 procente CITEȘTE ȘI BMW, lider global în acest an pe segmentul premium, peste Mercedes, după o creștere de 5 procente

De la începutul acestui an, primele nouă luni au adus un total de 5,18 milioane de autoturisme electrificate, cu 33,8% mai multe decât în anul anterior.

După cum reiese din statistica CPCA, ponderea brandurilor chinezești în piața de automobile electrice a ajuns la pragul de 49,9% din total.

Exporturile de automobile electrificate ale companiilor din China s-au ridicat la 91.000 de unități în luna septembrie, ceea ce înseamnă o creștere de 107%, mai mult decât dublu, comparativ cu luna similară din septembrie, și de 16 procente, comparativ cu august 2023.  Ponderea automobilelor electrificate în totalul exporturilor de vehicule din China a fost de 25,4%, în timp ce ponderea mașinilor complet electrice în exporturile de mașini NEV (electrificate) este foarte mare (94,7%).

viewscnt
Afla mai multe despre
masini electrice china
exporturi auto china
importuri auto ue