Sorin Grindeanu, în vizită pe șantierul centurii sud a municipiului Timișoara: Primăria Timișoara trebuia să mute utilitățile din zona sensului giratoriu pe care CNAIR îl va amenaja pe cheltuiala sa în acel loc

Sorin Grindeanu, în vizită pe șantierul centurii sud a municipiului Timișoara: Primăria Timișoara trebuia să mute utilitățile din zona sensului giratoriu pe care CNAIR îl va amenaja pe cheltuiala sa în acel loc
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 feb 2024

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care s-a aflat, vineri, pe șantierul centurii sud a municipiului Timișoara, a criticat Primăria municipiului pentru că, în doi ani de când a semnat un protocol cu CNAIR, nu a relocat utilitățile. Din cauza acestui fapt, CNAIR nu poate finaliza un tronson din această centură pe care ar putea să îl dea în circulație mai repede de termenul final de construire a întregii centuri sud.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sorin Grindeanu a cerut Primăriei Timișoara să nu stea în calea deschiderii traficului pe centura sud Timișoara și l-a criticat pe primarul Dominic Fritz (USR) că a încurcat tronsoanele de centură ale Timișoarei, la un post de televiziune, scrie News.ro.

TABEL OMV Petrom scumpește pentru a doua zi consecutivă carburanții. Benzina se apropie de 7 lei CITEȘTE ȘI TABEL OMV Petrom scumpește pentru a doua zi consecutivă carburanții. Benzina se apropie de 7 lei

”Suntem pe centura sud, ca să fie clar, apropos de ce se spunea aseară pe la un televizor despre centura vest (primarul Dominic Fritz a încurcat centura sud cu centura vest de două ori într-o emisiune la Digi 24, joi seară - n.r.). Nu, suntem pe centura sud. Sigur, depinde cum te uiți, dacă te uiți dinspre Germania, poate să pară că ăsta e vestul, dar suntem pe centura sud. Se lucrează, așa cum ați văzut în ultima vreme. E o mobilizare de cam 500 de muncitori, utilaje, se lucrează 24/24 pe lucrările care pot fi făcute 24/24, și anume terasamentele. Eu cred că termenul asumat, acela de vară, va fi respectat. Mai mult decât atât, am avut discuții și cu responsabilul de șantier de aici și o să am și cu decidenții la nivel național ai acestei companii. Mi-aș dori, dacă găsim soluțiile potrivite, să dăm chiar pe tronsoane drumul la această centură. Adică dacă poate să termine lucrările de la Ghiroda până la Moșnita, să nu stăm până în iulie, când va fi gata toată, ci să dăm pe tronsoane drumul la această centură astfel încât în iulie să putem să terminăm cu totul. Asta e o chestiune pe care o vom decide în zilele următoare și pare, la prima vedere, că se poate acest lucru. Ar scoate o parte din traficul din oraș”, a declarat Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a explicat că în 2021 a semnat protocolul cu Primăria Timișoara, legat de o intersecție pe traseul centurii sud.

”La vreo lună de când am venit ministru, în 2021, am semnat un protocol cu Primăria Timișoara, legat de intersecția cu Drumul Boilor în care noi ne angajăm la ceva, dânșii se angajau la altceva. Dânșii au făcut un lucru, au pus un panou pe aici, să spună că e de vină CNAIR că nu circulă cum trebuie. Vreau să vă spun ceva, nu s-au terminat relocările pe care trebuiau să le facă cei de la Primărie. Sunt doi ani, trebuiau să reloce utilitățile. Sunt doi ani de zile. Noi terminăm chestiunea, această centură… dar cu relocările de utilități ce facem? Protocolul vi-l arăt, 23 decembrie 2021. Instituțional, nu am ce explicație să am. Sper că în perioada următoare să se mobilizeze fiindcă vreau, așa cum am anunțat, să nu așteptăm până în iulie, să dăm pe tronsoane drumul la centură. Eu sper să se trezească totuși la realitate. E un protocol semnat în 2021. Nu aveau foarte multe lucruri de făcut. Am înțeles că a pus domnul viceprimar Lațcău panouri pe aici vreo doi ani, am înțeles, dar relocările? Luați-o ca un apel la dânșii să își facă treaba, nimic altceva, pe ce și-au pus semnătura. Vreau să terminăm acest tronson înainte de vară”, a spus Sorin Grindeanu.

Nissan a reușit să-și îmbunătățească rezultatele financiare, în primele nouă luni ale anului fiscal CITEȘTE ȘI Nissan a reușit să-și îmbunătățească rezultatele financiare, în primele nouă luni ale anului fiscal

Firmele omului de afaceri Dorinel Umbrărescu au câștigat licitația organizată de CNAIR după rezilierea contractului cu Tirrena Scavi. În 27 iunie 2023 a fost semnat contractul pentru continuarea lucrărilor la centura sud. Umbrărescu are la dispoziție 12 luni să finalizeze Varianta de Ocolire Sud Timișoara, până în iulie 2024.

Valoarea contractului este de 383.844.478,02 lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este Programul Operațional Transport aferent perioadei de programare bugetară a UE 2021-2027. Perioada de garanție a lucrărilor va fi de 10 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
sorin grindeanu
cnair