Stellantis: Aprovizionarea cu cipuri va rămâne dificilă până la sfârșitul anului 2023

 Stellantis: Aprovizionarea cu cipuri va rămâne dificilă până la sfârșitul anului 2023
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 oct 2022

Șeful producătorului auto Stellantis, Carlos Tavares, se așteaptă ca aprovizionarea cu semiconductori să rămână dificilă până la sfârșitul anului viitor, potrivit unui interviu publicat în ziarul francez Le Parisien, citat de Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

”Situația va rămâne foarte complicată până la sfârșitul anului 2023, apoi se va relaxa puțin”, a spus Tavares, adăugând că ”producătorii de semiconductori au interes să facă din nou afaceri cu noi, mai ales că cresc prețurile”, scrie News.ro.

Chinezii de la Geely se extind în Europa și cumpără acțiuni Aston Martin CITEȘTE ȘI Chinezii de la Geely se extind în Europa și cumpără acțiuni Aston Martin

În ultimii câțiva ani, penuria de cipuri semiconductoare, cauzată, printre alți factori, de impactul pandemiei de Covid-19, a forțat producătorii auto mondiali să renunțe la planurile de producție pentru milioane de mașini.

Deficitul de semiconductori se diminuează, dar cu un cost nou și permanent pentru companiile auto. În Franța, deficitul continuă să afecteze vânzările producătorilor.

În timp ce înmatriculările de mașini noi din Franța au crescut cu 5% luna trecută, conform cifrelor din industrie publicate sâmbătă, acestea au rămas în scădere cu aproape 12% de la începutul anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
cipuri