Sute de angajați care produc mașini Maserati în Italia vor avea program redus pentru tot restul anului ca urmare a tranziției la modele noi

Sute de angajați care produc mașini Maserati în Italia vor avea program redus pentru tot restul anului ca urmare a tranziției la modele noi
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mar 2024

Sute de lucrători care produc mașini Maserati la uzina Mirafiori din orașul Torino, din nordul Italiei, vor avea contracte cu program redus pentru restul anului, ca urmare a tranziției la modele noi, au declarat sindicatele, citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Modificările vor afecta maximum 968 de muncitori de pe linia Maserati de la uzina deținută de producătorul auto Stellantis și sunt rezultatul tranziției la modele noi, au spus sindicatele.

Dacia Sandero se menține liderul pieței auto din Europa și ia distanță în fața competitorilor CITEȘTE ȘI Dacia Sandero se menține liderul pieței auto din Europa și ia distanță în fața competitorilor

Astfel de contracte sunt introduse în Italia atunci când producția scade și înseamnă o reducere a salariilor în schimbul lucrului cu fracțiune de normă, scrie News.ro.

Luigi Paone, secretarul general al sindicatului Uilm din Torino, a declarat că ”situația devine din ce în ce mai complicată pentru lucrătorii din sectorul auto” din oraș.

Stellantis a confirmat planurile pentru muncitorii de la Maserati.

Grupul și-a redu deja și-a redus operațiunile la fabrica Mirafiori din februarie, din cauza cererii slabe pentru mașina sa mică Fiat 500, complet electrică.

viewscnt
Afla mai multe despre
maserati
angajati
italia