Tesla, obligată să plătească 42 de milioane de dolari unui motociclist accidentat de un camion Ford deținut de companie

Tesla, obligată să plătească 42 de milioane de dolari unui motociclist accidentat de un camion Ford deținut de companie
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mar 2024

Un juriu din Indiana a constatat că producătorul de vehicule electrice Tesla și unul dintre angajații săi au fost parțial răspunzători într-un accident din 2017 între un camion Ford deținut de companie și o motocicletă, care l-a lăsat pe motociclist cu o amputare parțială, desfigurare permanentă și o leziune cerebrală traumatică, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tesla și angajatul, Kyle Kaszuba, trebuie să plătească victimei, Christopher Dugan, daune de mai mult de 42 de milioane de dolari, a declarat un juriu din comitatul Marion, într-un verdict de miercuri.

Juriul a constatat că Dugan a fost responsabil în proporție de 30% pentru accident, reducând daunele de la 60 de milioane de dolari la 42 de milioane de dolari, informează News.ro.

Grindeanu: Veniturile Aeroportului Otopeni s-au triplat. În 4-5 ani ajunge la capacitate maximă, trebuie construit un nou terminal CITEȘTE ȘI Grindeanu: Veniturile Aeroportului Otopeni s-au triplat. În 4-5 ani ajunge la capacitate maximă, trebuie construit un nou terminal

Se pare că avocații lui Dugan solicitaseră o sumă de 191 de milioane de dolari.

Accidentul a avut loc în timp ce Kaszuba conducea un vehicul Ford din 2014 deținut de Tesla, fie cu permisiunea Tesla, fie în timp ce lucra în calitatea sa de angajat Tesla, a susținut Dugan în plângerea sa inițială. Dugan ieșise dintr-o benzinărie din Indianapolis și se afla ”pe banda de circulație din dreapta” când Kaszuba, care conducea camionul Ford Super Duty deținut de Tesla, a condus ”neglijent” vehiculul pe două benzi de trafic, în timp ce încerca să întoarcă într-o parcare din apropierea benzinăriei, conform plângerii.

Kaszuba ar fi lovit camionul în motocicleta lui Dugan, aruncându-l pe Dugan de pe motocicletă și provocându-i răni devastatoare, ”un rezultat direct al neglijenței inculpaților, Tesla, Inc. și Kyle Kaszuba”, conform plângerii.

Avocații Tesla de la Quinn Emanuel au susținut că Kaszuba nu a fost neglijent în acțiunile sale și că Dugan se afla în urma unui vehicul, ceea ce a făcut ca angajatul Tesla să-l vadă, potrivit Courtroom View Network.

Un avocat al lui Dugan, Nick Rowley, a susținut că Kaszuba se grăbea să se apuce de muncă, potrivit CVN.

Benzinăria de lângă locul unde s-a produs accidentul este situată chiar în afara unei rampe către I-465, șoseaua de centură care înconjoară Indianapolis.

Tesla nu a răspuns imediat solicitării de comentarii a CNBC.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
sua
proces
despagubiri
ford
motociclist