ULTIMA ORĂ Primul semn de revenire a economiei locale. Dacia va redeschide producția

ULTIMA ORĂ Primul semn de revenire a economiei locale. Dacia va redeschide producția
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 9 apr 2020

Renault va relua producția la uzina Dacia pe 21 aprilie. Anterior, grupul francez a anunțat că prelungește perioada de pauză în uzină, fără să mai avanseze atunci o dată de reluare a producției.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
FOTO 4 perechi de pantofi esențiale oricărui bărbat CITEȘTE ȘI FOTO 4 perechi de pantofi esențiale oricărui bărbat

Astfel, anterior a fost anunțat că cei peste 14.000 de angajați Dacia vor intra în șomaj tehnic și că decizia de închidere este valabilă în intervalul 19 martie - 5 aprilie.

Telekom Romania susține continuitatea afacerii printr-un pachet de servicii oferit gratuit pentru trei luni CITEȘTE ȘI Telekom Romania susține continuitatea afacerii printr-un pachet de servicii oferit gratuit pentru trei luni

Ulterior însă, în contextul propagării virusului COVID -19 la nivel global și al evoluției crizei sanitare, Groupe Renault România a anunțat că, în acord cu partenerii sociali, prelungește perioada de întrerupere a activității de producție de la uzinele din Mioveni, fără să mai avanseze atunci un termen pentru redeschidere.

Tot atunci, ministrul Economiei a transmis că reprezentanții Dacia pregătesc un scenariu de reluare a producției, în așa fel încât să protejeze sănătatea oamenilor, și s-a arătat optimist că acest lucru se va întâmpla. poate, în a doua parte a lunii aprilie.

Acum, însă, decizia este ca Uzina Mecanică și Șasiuri Dacia să își reia producția pe 21 aprilie, progresiv, cu 250 de angajați pe bază de voluntariat, într-o singură echipă.

VIDEO&FOTO SEAT a început producția de ventilatoare medicale, cu motorașe de ștergătoare de la modelul Leon CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO SEAT a început producția de ventilatoare medicale, cu motorașe de ștergătoare de la modelul Leon

Pe 4 mai, și Uzina Vechicule își va relua activitatea. Pentru pregătirea acesteia, activitatea din departamentul Presaj va fi reluată tot progresiv și pe bază de voluntariat, tot din 21 aprilie, cu 190 angajați în două echipe.

Din 4 mai vor fi reluate activitățile ambelor uzine.

Dacia a încetat activitatea după instaurarea stării de urgență în România.

Kia Motors este primul constructor auto care a anunțat angajații că va reîncepe activitatea în Europa, la uzina de automobile din Slovacia, pe care o închisese pe 23 martie. Angajații au fost chemați la serviciu printr-o scrisoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia uzina
intrerupere activitate dacia
coronavirus industria auto