VIDEO O „super-ceață” a provocat caramboluri uriașe pe o autostradă din SUA. Aproape 160 de autoturisme implicate. Cel puțin 7 morți

VIDEO O „super-ceață” a provocat caramboluri uriașe pe o autostradă din SUA. Aproape 160 de autoturisme implicate. Cel puțin 7 morți
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 oct 2023

O „super-ceață” a provocat pe o autostradă din sudul Statelor Unite, caramboluri uriașe în care au fost implicate aproape 160 de autovehicule, soldate cu moartea a cel puțin șapte persoane, conform poliției, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

„Din primele investigații reiese că cel puțin 158 de vehicule au fost implicate în accidentul din această dimineață. (...) Au fost confirmate șapte decese", a declarat poliția statală din Louisiana, avertizând că bilanțul ar putea crește, potrivit Agerpres.

Directorul general al CFR Călători va rămâne în funcție încă patru ani CITEȘTE ȘI Directorul general al CFR Călători va rămâne în funcție încă patru ani

„Peste 25 de persoane au fost transportate la spitalele din apropiere pentru a primi îngrijiri medicale pentru răni ușoare până la grave", a precizat poliția.

În prima parte a dimineții, ceața extrem de densă, cauzată de bruma matinală și de fumul degajat de incendiile de mlaștină, a redus drastic vizibilitatea șoferilor, provocând coliziuni.

O porțiune din șoseaua pe care s-a produs carambolul „a luat foc la scurt timp după accidentul inițial", a indicat poliția, care a făcut publice imagini cu vehicule distruse și arse.

„Super-ceața" se formează de obicei atunci când vaporii de apă condensați se combină cu fumul și umezeala degajate de arderea materiei organice umede, potrivit Serviciului Național de Meteorologie (NWS) din SUA.

În timpul unor astfel de episoade, vizibilitatea poate fi redusă la mai puțin de trei metri, conform NWS.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
accident