VIDEO Premieră în aviație: Un Boeing 787 Dreamliner aterizează pe o pistă de gheață din Antarctica

VIDEO Premieră în aviație: Un Boeing 787 Dreamliner aterizează pe o pistă de gheață din Antarctica
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 nov 2023

Norse Atlantic Airways a aterizat un Boeing 787 Dreamliner în condiții destul de diferite de cele obișnuite. Destinația: Antarctica. Pista de aterizare: o „pistă de gheață albastră” de 3.000 de metri lungime și 60 de metri lățime, sculptată în zăpadă și gheață, transmite CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dreamliner-ul a aterizat pe Troll Airfield în plin soare, deoarece în emisfera sudică este vară în acest moment. Este pentru prima dată când un Dreamliner – un avion de mari dimensiuni care poate transporta până la 330 de pasageri, în funcție de model – ajunge pe cel de-al șaselea continent, arată G4Media.

FOTO ANUNȚ - Când va fi deschis cel mai mare pod în arc din România, în locul celui mai vechi, construit acum 135 de ani. \ CITEȘTE ȘI FOTO ANUNȚ - Când va fi deschis cel mai mare pod în arc din România, în locul celui mai vechi, construit acum 135 de ani. "Un pod spectaculos din județul Argeș este foarte aproape de deschidere!"

Zborul N0787 nu a fost o cursă regulată pentru pasageri. Printre cei 45 de pasageri se numărau oameni de știință de la Institutul Polar Norvegian, care a contractat zborul pentru a-i duce pe ei și 12 tone de echipament la stația de cercetare Troll din Queen Maud Land, Antarctica.

Nu a fost nici un salt rapid peste ocean. Avionul a plecat de la Oslo pe 13 noiembrie, oprindu-se la Cape Town înainte de a se îndrepta mai la sud, miercuri seara, pentru a ateriza pentru recordul său.

FOTO Lockheed Martin semnează, prin Derco, din nou cu Aerostar Bacău, acum pentru flota F-16 a României, după ce firma băcăuană a luat și contractul elicopterelor Black Hawk. Romaero a pierdut atunci din cauza datoriilor CITEȘTE ȘI FOTO Lockheed Martin semnează, prin Derco, din nou cu Aerostar Bacău, acum pentru flota F-16 a României, după ce firma băcăuană a luat și contractul elicopterelor Black Hawk. Romaero a pierdut atunci din cauza datoriilor

Spațiul amplu pentru marfă al Dreamliner a făcut din această aeronava ideală pentru acest zbor, a declarat Daniel Carey de la Aircontact, brokerul care a organizat zborul. Eficiența sa în ceea ce privește consumul de combustibil a fost, de asemenea, un factor important, a declarat Paul Erlandsson, reprezentant de service pe teren la Boeing. Aeronava a ajuns până în Antarctica și s-a întors la Cape Town fără a fi nevoie să realimenteze.

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

viewscnt
Afla mai multe despre
avion
antarctica