VIDEO Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi anunță cu cât va vinde prima mașină electrică

VIDEO Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi anunță cu cât va vinde prima mașină electrică
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mar 2024

Xiaomi anunță că primul său autoturism electric va costa sub 70.000 de dolari, iar în această săptămână va deschide comenzile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-o postare pe rețeaua socială chineză Weibo, Lei Jun, directorul general al Xiaomi, a scris că obiectivul său este ca mașina electrică să fie “cea mai frumoasă, cea mai ușor de condus și cea mai inteligentă mașină” cu un preț sub 70 de mii de dolari (sub 500 de mii de yuani), arată Reuters.

DOCUMENT Schimbări RCA: Cât vor mai primi păgubiții pentru reparații în regie proprie: Nu mai vrem reparații în spatele blocului CITEȘTE ȘI DOCUMENT Schimbări RCA: Cât vor mai primi păgubiții pentru reparații în regie proprie: Nu mai vrem reparații în spatele blocului

Compania va anunța joi care vor fi prețurile, în funcție de pachetul ales, și tot de atunci va începe să preia comenzi. Mașina a fost expusă la unele magazine Xiaomi din China, iar aplicația dedicată a fost adăugată în magazinele chinezești de aplicații, conform Biziday.

SU7 (Speed Ultra 7) va fi disponibil în două versiuni – una cu o autonomie de până la 668 km la o singură încărcare și alta cu o autonomie de până la 800 km. Autoturismul a fost prezentat prima dată în decembrie 2023, moment în care Xiaomi a anunțat că își propune să fie unul din primii cinci producători de vehicule la nivel global. La momentul respectiv, Jun explica faptul că SU7 va concura cu Porsche Taycan Turbo în privința performanțelor și cu Tesla Model S în ceea ce privește dotările tehnologice.

VIDEO Umbrărescu anunță, într-o rară ieșire publică, ce lucrări va finaliza anul acesta CITEȘTE ȘI VIDEO Umbrărescu anunță, într-o rară ieșire publică, ce lucrări va finaliza anul acesta

Compania a intrat pe piața vehiculelor electrice, pe fondul stagnării cererii de telefoane mobile pe piața chineză. Xiaomi și-a propus să investească zece miliarde de dolari în automobile electrice, în decursul unui deceniu.

În urmă cu zece zile, acțiunile Xiaomi au crescut cu aproape 10% după ce producătorul chinez a anunțat că va lansa pe 28 martie prima mașină electrică.

La finele anului trecut, producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi a dezvăluit primul său automobil electric și totodată a anunțat că obiectivul său este acela de a deveni unul dintre primii cinci producători mondiali de automobile.

Primul vehicul electric marca Xiaomi este un sedan denumit SU7 și analiștii se așteaptă să fie echipat cu același sistem de operare precum cel utilizat de telefoanele companiei chineze.

Nissan încheie anul cu două milioane de mașini în minus față de ultimul an din era Carlos Ghosn CITEȘTE ȘI Nissan încheie anul cu două milioane de mașini în minus față de ultimul an din era Carlos Ghosn

Însă acest automobil electric își face debutul pe piață într-un moment în care China, cea mai mare piață auto din lume, se confruntă cu supracapacități de producție și încetinirea cererii, rezultatul fiind un război agresiv al prețurilor.

"Prin eforturi susținute în următorii 15-20 de ani, vom deveni unul dintre primii cinci constructori auto din lume, ceea ce va ridica industria auto chineză", a declarat fondatorul și directorul general de la Xiaomi, Lei Jun, la evenimentul de prezentare a primului automobil electric al producătorului de telefoane.

Xiaomi lucrează de mai mulți ani la un automobil electric. Mii de ingineri au fost implicați în dezvoltarea sedan-ului SU7 iar investițiile în acest proiect au depășit 1,4 miliarde de dolari. Prin acest produs, gigantul chinez din domeniul tehnologiei vrea să cucerească o cotă importantă din piața automobilelor electrice și să concureze cu liderul Tesla. 

viewscnt
Afla mai multe despre
xiaomi
automobil electric