VIDEO Xiaomi și-a prezentat primul automobil electric și vrea să devină un producător de top

VIDEO Xiaomi și-a prezentat primul automobil electric și vrea să devină un producător de top
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 dec 2023

Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi a dezvăluit primul său automobil electric și totodată a anunțat că obiectivul său este acela de a deveni unul dintre primii cinci producători mondiali de automobile, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primul vehicul electric marca Xiaomi este un sedan denumit SU7 și analiștii se așteaptă să fie echipat cu același sistem de operare precum cel utilizat de telefoanele companiei chineze, scrie Agerpres.

Nissan încheie anul cu două milioane de mașini în minus față de ultimul an din era Carlos Ghosn CITEȘTE ȘI Nissan încheie anul cu două milioane de mașini în minus față de ultimul an din era Carlos Ghosn

Însă acest automobil electric își face debutul pe piață într-un moment în care China, cea mai mare piață auto din lume, se confruntă cu supracapacități de producție și încetinirea cererii, rezultatul fiind un război agresiv al prețurilor.

"Prin eforturi susținute în următorii 15-20 de ani, vom deveni unul dintre primii cinci constructori auto din lume, ceea ce va ridica industria auto chineză", a declarat fondatorul și directorul general de la Xiaomi, Lei Jun, la evenimentul de prezentare a primului automobil electric al producătorului de telefoane.

Xiaomi lucrează de mai mulți ani la un automobil electric. Mii de ingineri au fost implicați în dezvoltarea sedan-ului SU7 iar investițiile în acest proiect au depășit 1,4 miliarde de dolari. Prin acest produs, gigantul chinez din domeniul tehnologiei vrea să cucerească o cotă importantă din piața automobilelor electrice și să concureze cu liderul Tesla. 

viewscnt
Afla mai multe despre
xiaomi
automobil electric