Vietnam: Zborurile din Hanoi, suspendate din cauza poluării aerului

Vietnam: Zborurile din Hanoi, suspendate din cauza poluării aerului
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2024

Toate zborurile către și dinspre aeroportul internațional din capitala Vietnamului, Hanoi, au fost amânate sau redirecționate către alte orașe, vineri, din cauza ceții dense și a înrăutățirii nivelului de poluare atmosferică, conform unui reprezentant al aeroportului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Air Visual, care realizează o monitorizare independentă a indicelui de calitate a aerului, a declarat că nivelul de microparticule periculoase, cunoscute sub numele de PM2,5, prezente în aerul din orașul Hanoi a atins un nivel extrem de ridicat, de 257 micrograme pe metru cub, vineri dimineață, la prima oră.

Transportul aerian global s-a redresat în 2023, ajungând aproape de nivelul din 2019 CITEȘTE ȘI Transportul aerian global s-a redresat în 2023, ajungând aproape de nivelul din 2019

"Toate zborurile care sosesc sunt redirecționate către alte orașe, inclusiv Haiphong sau Danang. Niciunul nu poate decola în acest moment", a declarat un reprezentant de la Aeroportul Internațional Noi Bai, refuzând publicarea numelui său, scrie Agerpres.

Aproape 100 de zboruri spre și dinspre acest aeroport au fost afectate, au relatat media de stat, citând autoritățile aeroportuare.

Compania aeriană vietnameză low-cost Vietjet a anunțat vineri că mai multe dintre zborurile sale programate să aterizeze la Hanoi au fost deviate pentru a ateriza în orașul Haiphong.
Nivelul de poluare atmosferică din Hanoi s-a clasat în mod constant printre cele mai periculoase din lume, iar luna trecută autoritățile sanitare au sfătuit populația să poarte măști și să își limiteze activitățile în aer liber.

viewscnt
Afla mai multe despre
vietnam
avion
hanoi