CONFIRMARE După 13 ani, familia Cepalis și-a vândut, discret, business-ul pe care l-a urcat în Topul Europei. Te-Rox Prod - cumpărat de grupul suedez Holmbergs, unul dintre cele mai mari nume în domeniu

CONFIRMARE După 13 ani, familia Cepalis și-a vândut, discret, business-ul pe care l-a urcat în Topul Europei. Te-Rox Prod - cumpărat de grupul suedez Holmbergs, unul dintre cele mai mari nume în domeniu

Doina și Roxana Cepalis

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 27 nov 2020

Compania Te-Rox Prod din Pașcani, adusă de Doina Cepalis, una dintre cele mai mari antreprenoare din România, în Topul producătorilor de centuri de siguranță, huse și scaune auto pentru copii din Europa, este vândută grupului suedez Holmbergs Safety Systems, unul dintre cele mai importante nume în domeniu, cu fabrici în Europa, Hong Kong, SUA și China și vânzări anuale de peste 40 milioane euro.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Tranzacția, anunțată în premieră de Profit.ro în urmă cu 10 zile, cu mult înainte pe Profit Insider, a fost confirmată astăzi oficial și prezentată ca finalizată.

În 2018, Doina Cepalis și Roxana Cepalis au primit Premiul “Lider European pe o piață de nișă” în Gala Profit.ro.

La finele anului 2018, cum a anunțat Profit.ro, Doina Cepalis a transferat fiicei sale, Roxana Cepalis (33 de ani), un pachet de 25% din acțiunile firmei. Fiica era deja în structura acționariatului, cu o participație de 0,057%. 

Acum, întregul pachet de acțiuni a fost vândut grupului suedez Holmbergs. 

Doina Cepalis spunea anterior că este în negocieri cu un fond de investiții, pe care nu l-a nominalizat, vorbind însă doar despre cedarea unei participații minoritare pentru dezvoltarea firmei, nu a întregului business, cum a fost semnat acum.

„Pentru mine, ca antreprenor care am creat și crescut Te-Rox ca pe copilul meu, când a venit vremea unei tranzacții am vrut ce e mai bun și mai sigur pentru mine și Te-Rox”, spune acum Doina Cepalis.

În primăvara anului trecut, Doina Cepalis a intrat pe piața imobiliară, lansând la Iași, în comuna Miroslava, construcția a 140 de case.

Brâncuși CITEȘTE ȘI Brâncuși

Cepalis investește în acest complex imobiliar alături de soțul ei și încă doi parteneri de afaceri, familia Carolina și Bogdan Narcis Neculai, pe o suprafață de 10 hectare. Ultimul asociat în proiectul imobiliar este proprietarul unei firme de transport mărfuri, conform presei locale.

EXCLUSIV După 12 ani, Adrian Sârbu discută vânzarea, din nou, a Prosport, la pachet cu brandul Promotor. Cu cine negociază CITEȘTE ȘI EXCLUSIV După 12 ani, Adrian Sârbu discută vânzarea, din nou, a Prosport, la pachet cu brandul Promotor. Cu cine negociază

Înființată în aprilie 2007, cu doar 10 angajați și un capital de 10.000 de euro, Te-Rox Prod a pornit prin a produce huse pentru scaune auto de copii și centuri de siguranță în sistem lohn pentru compania franceză Team Tex.

În 2008 a renunțat la producția lohn, fabrica începând să exporte produse sub propriul nume, iar performanțele economine înregistrare de firmă în anii ce au urmat pot fi calificate drept „exotice” pentru România, reușind să se impună la nivel mondial în nișa producătorilor de echipamente de siguranță pentru copii.

În prezent, grupul de firme Te-Rox are 4 puncte de lucru în regiunea Moldova. Anul trecut, cu peste 720 de angajați, compania a avut afaceri de 87,2 milioane lei și un profit net de aproape 1 milion de lei.

Holmbergs, cu sediul în Halmstad, a fost fondat în 1938 în Suedia și a început să fabrice componente pentru centurile de siguranță încă din anii 1950. La acest moment, cu 460 de angajați, grupul este controlat de fondul de investiții FSN Capital, cea mai importantă firmă de investiții din nordul Europei.

În ianuarie 2018, Holmbergs a achiziționat  compania austriacă Fasching Safety Belts, furnizor de centuri de siguranță pentru autobuze și autocare.

CONFIRMARE După 13 ani, familia Cepalis și-a vândut, discret, business-ul pe care l-a urcat în Topul Europei. Te-Rox Prod - cumpărat de grupul suedez Holmbergs, unul dintre cele mai mari nume în domeniu

viewscnt
Afla mai multe despre
te-rox prod
cepalis
holmbergs