Capital Energy vrea să vândă active de energie regenerabilă din Spania în valoare de 1 miliard de dolari

Capital Energy vrea să vândă active de energie regenerabilă din Spania în valoare de 1 miliard de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 iul 2023

Compania spaniolă de investiții în energie regenerabilă Capital Energy a angajat banca Lazard pentru vânzarea unui portofoliu de centrale eoliene și solare cu o capacitate de 4,3 gigawați (GW) din Spania, potrivit documentelor văzute de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Portofoliul de active este estimat a fi în valoare de până la 1 miliard de dolari, potrivit unor două surse care cunosc afacerea, deși evaluarea finală va depinde de evaluarea proiectelor, scrie News.ro

Complexul Energetic Oltenia își majorează capitalul cu terenurile statului, cu întârziere de 8 ani. Deținerea Fondului Proprietatea va fi diluată în favoarea Ministerului Energiei CITEȘTE ȘI Complexul Energetic Oltenia își majorează capitalul cu terenurile statului, cu întârziere de 8 ani. Deținerea Fondului Proprietatea va fi diluată în favoarea Ministerului Energiei

Vânzarea, denumită ”Project One”, constă în 48 de proiecte pregătite să fie construite în următoarele 15 luni, în valoare de 1,6 GW, 0,7 GW de potențial solar fotovoltaic care poate fi integrat în portofoliul eolian și 2 GW de active eoliene în stadiu incipient.

”Ofertanții ar putea oferi fie să cumpere proiectele care sunt mai aproape de finalizare, un pachet separat de active mai puțin dezvoltate, fie ambele, au spus sursele.

Capital Energy și Lazard au refuzat să comenteze.

Un gigawatt de putere este aproximativ echivalent cu producția medie dintr-o centrală nucleară, deși energia regenerabilă este intermitentă.

Spania a elaborat o strategie de energie regenerabilă pentru a crește obiectivele pentru capacitatea de generare eoliană la 62 GW, de la 50 GW, capacitatea de generare solară fotovoltaică la aproximativ 76 GW și capacitatea de stocare a energiei la 22 GW.

iPhone 15 Pro va avea margini mai înguste în jurul ecranului CITEȘTE ȘI iPhone 15 Pro va avea margini mai înguste în jurul ecranului

Potrivit materialelor distribuite de Lazard, vânzarea include o echipă de 45 de angajați ai Capital Energy.

În prezent, Capital Energy are 355 de angajați și deține un portofoliu de energie regenerabilă de 25 GW, dintre care 10 GW sunt în dezvoltare avansată, cu acces acordat la rețeaua electrică spaniolă.

Ofertanții trebuie să trimită oferte orientative la începutul lunii octombrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
capital energy
energie regenerabilă