Cererea globală de petrol va crește în acest an

Cererea globală de petrol va crește în acest an
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mar 2024

Cererea globală de petrol va crește cu 1,9 milioane de barili pe zi (bpd) în acest an, conform unei previziuni a companiei de cercetare energetică Wood Mackenzie, o prognoză apropiată de cea a Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) pentru 2024, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

În observațiile împărtășite cu delegații la un briefing al Wood Mac de miercuri, în timpul conferinței Energy Institute de la Londra, vicepreședintele companiei pentru cercetarea petrolului, Alan Gelder, a anticipat, ca majoritatea celorlalți analiști, că cea mai mare parte a acestei creșteri va veni din China și India, scrie News.ro.

FOTO Transelectrica a finalizat cel mai ″provocator″ proiect din ultimii 30 de ani CITEȘTE ȘI FOTO Transelectrica a finalizat cel mai ″provocator″ proiect din ultimii 30 de ani

Prognozele privind creșterea cererii de petrol în 2024 diferă semnificativ, reflectând opinii contrastante cu privire la cât de repede va renunța lumea la combustibilii fosili.

OPEC consideră că utilizarea petrolului va continua să crească în următoarele două decenii, în timp ce AIE, care reprezintă țările industrializate, prevede că cererea va atinge vârful până în 2030.

OPEC se așteaptă la un alt an de creștere relativ puternică a cererii, de 2,25 milioane bpd, în timp ce Agenția Internațională pentru Energie se așteaptă la o creștere mult mai lentă, de 1,22 milioane bpd.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret