China a inaugurat cea mai mare centrală solară plutitoare din lume

China a inaugurat cea mai mare centrală solară plutitoare din lume
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 24 mai 2017

Guvernul chinez a anunțat că a finalizat lucrarea și a conectat la rețeaua locală de energie cea mai mare centrală solară din lume construită pe apă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Criticată pentru emisiile foarte mari de carbon, China și-a propus să devină țara cu cele mai multe și mai ample proiecte de producere a energiei regenerabile. În acest sens, centrala solară plutitoare tocmai inaugurată reprezintă doar cel mai nou proiect.

Situată în apropierea orașului Huainan, din provincia Anhui, noua facilitate fotovoltaică cu o putere de 40 MW a fost construită de producătorul local Sungrow Power Supply Co. În mod ironic, noua rețea solară plutește pe apele care au inundat locația care în trecut găzduia o mină de cărbune.

Centralele plutitoare sunt din ce în ce mai populare, datorită eficienței sporite pe care o oferă și a faptului că sunt mai ușor de proiectat pe apă și de legat la rețeaua locală, decât dacă ar fi fost construite în orașe.

OPEC va anunța joi o extindere cu 9 luni a acordului de reducere a producției de petrol CITEȘTE ȘI OPEC va anunța joi o extindere cu 9 luni a acordului de reducere a producției de petrol

Autoritățile chineze au ales soluția unei centrale plutitoare și pentru a elibera solul din zonele foarte populate. Un alt efect benefic al acestei abordări ar fi reducerea efectului de evaporare a apei.

China este deja recunoscută pentru proiectele sale grandioase în domeniul energiei regenerabile. Tot aici funcționează și cea mai mare centrală solară pe sol, cu o arie de aproximativ 26 de kilometri pătrați.

Energia regenerabilă pare să fie și un motiv de concurență între țările din regiune. În ianuarie, Japonia anunța că a început lucrul la cea mai mare centrală solară plutitoare, însă China a finalizat mai repede lucrările la propriul proiect.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
energie solara