Energie

Un trader elvețian de mărfuri care a aparținut celui mai bogat belgian finanțează gazele pentru CET Arad. Proiect de stocare a energiei cu baterii de 2 MW

Un trader elvețian de mărfuri care a aparținut celui mai bogat belgian finanțează gazele pentru CET Arad. Proiect de stocare a energiei cu baterii de 2 MW

astăzi, 14:19

Centrala Electrică de Termoficare Arad (CET Arad) SA, producătorul de energie electrică și termică controlat de Consiliul Local Arad și aflat în insolvență, a încheiat la finalul anului trecut un contract de facilitate de finanțare de achiziție de gaze naturale în valoare de 8 milioane de euro cu traderul elvețian de mărfuri și energie AOT Energy Switzerland AG, al cărui pachet majoritar de acțiuni a aparținut familiei fostului cel mai bogat belgian, Albert Frere, decedat în decembrie 2018.

 • Grupul Electrica a aprobat investiții de 678,2 milioane lei pentru acest an
  Grupul Electrica a aprobat investiții de 678,2 milioane lei pentru acest an
  astăzi, 12:14

  Consiliul de Administrație al Electrica a aprobat în ședința de miercuri valoarea consolidata a Planului de Investitii (CAPEX) al grupului pentru anul 2020, în sumă totală de 678,2 milioane lei.

 • Guvernul obține dividende în valoare totală de peste 502 milioane de lei de la Grupul Enel
  Guvernul obține dividende în valoare totală de peste 502 milioane de lei de la Grupul Enel
  astăzi, 12:07

  Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, prin Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE), a anunțat joi că a negociat obținerea a peste 100 de milioane de euro (aproximativ 502 milioane de lei) cu titlu de dividend extraordinar de la trei companii din Grupul Enel, în care SAPE este acționar minoritar.

 • Prețurile petrolului au scăzut cu peste 1%
  Prețurile petrolului au scăzut cu peste 1%
  astăzi, 09:12

  Prețurile petrolului au scăzut miercuri cu peste 1%, în urma sutelor de cazuri noi de coronavirus raportate în Asia, Europa și Orientul Mijlociu, care au provocat temeri că cererea va scădea, în timp ce stocurile din Statele Unite au crescut, relatează Reuters.

 • ANALIZĂ Unde pot fi construite parcuri eoliene offshore în Marea Neagră românească și cât ar costa
  ANALIZĂ Unde pot fi construite parcuri eoliene offshore în Marea Neagră românească și cât ar costa
  astăzi, 07:30

  Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că ar trebui efectuate studii care să evalueze potențialul de producție de energie eoliană prin intermediul unor parcuri de profil instalate în largul sectorului românesc al Mării Negre și a recomandat companiei de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, să ia în calcul astfel de proiecte.

 • VIDEO Nava cu oi scufundată în Portul Midia la sfârșitul lunii noiembrie - adusă la țărm
  VIDEO Nava cu oi scufundată în Portul Midia la sfârșitul lunii noiembrie - adusă la țărm
  ieri, 18:34

  Nava încărcată cu peste 14.000 de oi care s-a scufundat, la sfârșitul lunii noiembrie, în Portul Midia, a fost adusă la țărm, marți seara, urmând să înceapă operațiunea de ecarisaj.

 • Enel X intră în parteneriat cu Comisia Europeană și BEI pentru instalarea de stații de încărcare a vehiculelor electrice în Italia, Spania și România
  Enel X intră în parteneriat cu Comisia Europeană și BEI pentru instalarea de stații de încărcare a vehiculelor electrice în Italia, Spania și România
  ieri, 15:18

  Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a contribuit la obținerea unei finanțări complete pentru proiectul AMBRA-Electrify Europe (AMBRA-E), care prevede instalarea de stații de încărcare a vehiculelor electrice (EV) în Italia, Spania și România.

 • Nuclearelectrica își majorează cu aproape o treime profitul net în 2019
  Nuclearelectrica își majorează cu aproape o treime profitul net în 2019
  ieri, 08:39

  Compania care operează centrala nuclear-electrică de la Cernavodă a realizat anul trecut un câștig pretaxare EBITDA de 1,19 miliarde lei, mai mari cu 9,17% decât cele din 2018, iar câștigul net a crescut substanțial.

 • Cererea mondială de petrol, la cel mai redus nivel din ultimul deceniu
  Cererea mondială de petrol, la cel mai redus nivel din ultimul deceniu
  ieri, 08:22

  Estimarea Agenției Internaționale a Energiei privind cererea mondială de petrol a scăzut la cel mai redus nivel din ultimul deceniu, și ar putea fi redusă și mai mult din cauza impactului epidemiei de coronavirus, a avertizat marți Fatih Birol, directorul IEA, transmite Reuters.

 • S-a cerut insolvența furnizorului de uraniu al centralei nucleare Cernavodă
  S-a cerut insolvența furnizorului de uraniu al centralei nucleare Cernavodă
  ieri, 07:09

  Executivul de la Bruxelles a anunțat recent că diferite măsuri de sprijin public acordate de România în favoarea CNU nu sunt în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat acordate întreprinderilor aflate în dificultate, că statul român nu poate pune în aplicare măsurile de sprijin prevăzute în planul de restructurare și, mai mult, trebuie să recupereze un ajutor pentru salvare incompatibil în valoare de 13 milioane euro, pe care CNU l-a primit în 2016, plus dobânda.