Enel deschide cel mai mare centru din regiunea Moldovei și anunță câți clienți a atras pe piața concurențială

Enel deschide cel mai mare centru din regiunea Moldovei și anunță câți clienți a atras pe piața concurențială
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 oct 2017

Grupul italian Enel a deschis astăzi, în complexul Palas Mall, cel mai mare centru al său din Iași și din regiunea Moldovei, anunțând, cu această ocazie, că, până în prezent, circa 900.000 de clienți casnici și companii au ales ofertele Enel Energie și Enel Energie Muntenia pe piețele concurențiale de energie, atât pentru electricitate, cât și pentru gaze naturale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În primele șase luni ale anului, Enel a obținut venituri de 554 milioane de euro din activitățile din România, cu 40 milioane de euro mai mari raportat la perioada similară a anului trecut, însă profitul înainte de taxe s-a micșorat cu o treime, în condițiile în care pe segmentul de retail a înregistrat pierderi.

Enel a raportat un profit înainte de taxe, depreciere și amortizări (EBITDA) în România de 114 milioane de euro după prima jumătate a anului, în scădere cu 30% de la 164 milioane de euro în intervalul ianuarie-iunie 2016, evoluție determinată în principal de intrarea pe pierdere a segmentului de retail. Grupul a raportat un rezultat EBITDA negativ de 25 milioane de euro, comparativ cu un profit de 20 milioane de euro anul trecut.

Profitul înainte de dobânzi și taxe (EBIT) din operațiunile din România s-a redus cu 55%, de la 102 milioane de euro la 46 milioane de euro.

Cine este noul șef al companiei de stat însărcinate cu creanța Rompetrol și litigiile Enel-Electrica. A lucrat pentru FNGCIMM, Valer Blidar, SAFI și Intrarom CITEȘTE ȘI Cine este noul șef al companiei de stat însărcinate cu creanța Rompetrol și litigiile Enel-Electrica. A lucrat pentru FNGCIMM, Valer Blidar, SAFI și Intrarom

Veniturile grupului în România au urcat cu 8% în perioada analizată, de la 514 milioane de euro la 554 milioane de euro, în timp ce producția de energie electrică a crescut cu aproape 12,4%, de la 623 GWh la 700 GWh.

În aprilie, Enel a anunțat că filiala sa Enel Investment Holding BV (EIH), deținută în totalitate de către Enel, a finalizat achiziția unui pachet de 13,6% din acțiunile E-Distribuție Muntenia (EDM) și Enel Energie Muntenia (EEM) de la SAPE SA, compania de stat care administrează deținerile publice în mai multe companii, pentru o sumă totală de circa 401 milioane euro, stabilită în urma unui arbitraj internațional.

În urma tranzacției, EIH și-a majorat participațiile în EDM și EEM la aproximativ 78% din acțiunile fiecărei companii, de la nivelul de 64,4% deținut anterior.

Enel este prezent în România prin furnizorii de energie Enel Energie și Enel Energie Muntenia, companiile de distribuție E-Distribuție Muntenia, E-Distribuție Banat și E-Distribuție Dobrogea și producătorul de energie electrică din surse regenerabile Enel Green Power România, subsidiara locală a Enel Green Power.

Compania are peste 3.000 de angajați și oferă servicii către 2,8 milioane de clienți din regiunile Muntenia Sud, Banat și Dobrogea, acoperind circa o treime din piața de distribuție locală.

La nivel global, Enel a raportat venituri de 36,3 miliarde de euro, în creștere cu 6% față de perioada ianuarie-iunie 2016 și un profit net în urcare cu 1%, până la 1,85 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
venituri
romania
profit