KMG vrea să-și extindă rețeaua de benzinării Rompetrol și să construiască o centrală de cogenerare la Petromidia

KMG vrea să-și extindă rețeaua de benzinării Rompetrol și să construiască o centrală de cogenerare la Petromidia
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 20 iun 2018

KazMunayGas International (KMGI), proprietarul Rompetrol, și-ar putea extinde rețeaua de benzinării pe piața autohtonă și ar putea construi o centrală de cogenerare pe platforma Petromidia, proiecte care ar influența pozitiv economia României prin crearea directa a aproximativ 2.000 de locuri de muncă, i-a transmis președintele directoratului KazMunayGas (KMG), Sauat Mynbayev, ministrului Energiei, Anton Anton, cu care s-a întâlnit la București.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cei doi oficiali au mai discutat și despre modalitățile de sincronizare a eforturilor de dezvoltare regională ale KMGI cu planurile României de a deveni un hub energetic în zona Mării Negre.

KazMunayGas (KMG) este unicul acționar al KMG International (KMGI).

EXCLUSIV Transelectrica ar urma să investească în Republica Moldova, devenind acționar majoritar la Moldelectrica, după modelul tranzacției Transgaz-Vestmoldtransgaz CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Transelectrica ar urma să investească în Republica Moldova, devenind acționar majoritar la Moldelectrica, după modelul tranzacției Transgaz-Vestmoldtransgaz

Potrivit unui comunicat KMG, în cadrul discuției cu oficialii ministerului Energiei, KMG și-a exprimat angajamentul ferm de a-și respecta toate obligațiile asumate în Memorandumul de Întelegere semnat cu statul român. Una dintre cele mai importante prevederi ale acestuia se referă la crearea fondului mixt de investiții româno-kazah, care va avea o durată de 7 ani și un nivel investițional estimat de aproximativ 1 miliard de dolari.

Rezultatele financiare ale Rompetrol în România obținute în urma recordurilor de producție și planurile companiei de a își întări poziția pe plan local și regional au fost alte teme ale discuțiilor dintre cei doi oficiali.

“România și românii sunt partenerii alături de care am transformat Petromidia în una dintre cele mai moderne rafinării din sud-estul Europei și nu ne vom opri nicidecum aici. Vom continua să investim în sectorul energetic românesc, vom continua să fim unul dintre cei mai mari producători și exportatori ai țării, vom continua să lucrăm pentru îmbunătățirea celor mai importante sectoare sociale ale României și, de asemenea, pentru păstrarea oamenilor valoroși în țara”, a declarat Sauat Mynbayev.

viewscnt
Afla mai multe despre
kmg
rompetrol
petromidia
benzinării
centrală