Marea Britanie a produs o cantitate record de energie eoliană

Marea Britanie a produs o cantitate record de energie eoliană
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 ian 2023

Fermele eoliene din Marea Britanie au contribuit anul trecut cu un nivel record (26,8%) la generarea de electricitate în țară, deși centralele alimentate cu gaze au rămas cea mai mare sursă de energie, arată datele publicate de compania National Grid, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Regatul Unit are ca obiectiv până în 2050 ajungerea la emisii nete zero, ceea ce va necesita ample investiții în generarea de electricitate din surse regenerabile, scrie Agerpres.

Victima FTX: Creditorul de criptomonede Genesis a concediat 30% din personal și ar putea cere protecția împotriva falimentului CITEȘTE ȘI Victima FTX: Creditorul de criptomonede Genesis a concediat 30% din personal și ar putea cere protecția împotriva falimentului

Ponderea energiei eoliene în mixul de electricitate al Marii Britanii a crescut anul trecut, de la un nivel de 21,8% în 2021, în condițiile în care sunt operaționale mai multe proiecte eoliene.

Cea mai mare fermă eoliană offshore din lume, Hornsea 2, de la Marea Nordului, a devenit complet operațională în august 2022. Unitatea poate genera suficientă electricitate pentru a alimenta aproximativ 1.4 milioane de locuințe.

În 2022, centralele alimentate cu gaze din Regatul Unit au produs 38,5% din electricitate, în creștere față de 37,8% în 2021, în condițiile în care țara a importat mai puțină electricitate, importurile reprezentând 5,5% din total, față de 10,3% în 2021.

Energia eoliană va fi un factor critic al modului în care Europa gestionează criza energiei, care a costat deja peste 1.000 miliarde de dolari. Viteza mai mare a vântului va atenua necesitatea de a arde o cantitate mai mare de gaze, după ce Rusia a redus livrările către Europa. 

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
energie eoliană