Marii producători mondiali de petrol sunt aproape de un acord pentru a stabiliza prețurile

Marii producători mondiali de petrol sunt aproape de un acord pentru a stabiliza prețurile
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 sep 2016

Marii producători mondiali de țiței, atât din cadrul Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), cât și din afara cartelului, sunt aproape de un acord pentru a stabiliza prețurile, a susținut președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, la finalul unei reuniuni a mișcării statelor nealiniate, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Maduro a precizat că a avut discuții pe acest subiect cu omologii săi din Iran, Hassan Rohani, și din Ecuador, Rafael Correa, ambele fiind state membre ale OPEC, scrie News.ro.

"Președintele Rohani a făcut o declarație foarte importantă privind voința Iranului de a contribui în mod util, just și echitabil la stabilizarea prețurilor", a afirmat Maduro.

Potrivit președintelui venezuelean, producătorii de petrol ar putea ajunge la un acord până la finalul lunii septembrie "pentru a stabiliza piața și pentru a îmbunătăți și stabiliza prețul petrolului".

Venezuela, care a înregistrat o prăbușire a economiei odată cu căderea cotațiilor petrolului, înregistrează în prezent cea mai mare inflație din lume, estimată la 720% în acest an, și o penurie gravă pentru 80% dintre alimente și medicamente.

Lovitură după Brexit: Microsoft închide biroul Skype din Londra, 400 de angajați vor fi concediați CITEȘTE ȘI Lovitură după Brexit: Microsoft închide biroul Skype din Londra, 400 de angajați vor fi concediați

Președintele Venezuelei a avut discuții și cu reprezentanții Qatarului și Indoneziei în privința echilibrului între oferta și cererea de petrol, înaintea reuniunii informale a membrilor OPEC din perioada 26-28 septembrie, de la Alger.

Venezuela, care deține printre cele mai mari rezerve mondiale de țiței, solicită înghețarea producției, după căderea cotațiilor petrolului sub 30 de dolari, la începutul acestui an.

Însă solicitarea se lovește de refuzul Arabiei Saudite, care este în favoarea unui preț liber al petrolului, stabilit de piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
producatori petrol