O nouă fabrică de înaltă tehnologie, construită de Schneider Electric în Bulgaria

O nouă fabrică de înaltă tehnologie, construită de Schneider Electric în Bulgaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mar 2024

Schneider Electric a început construirea celei de-a doua fabrici de înaltă tehnologie în Bulgaria, pe o suprafață de 8.000 de metri pătrați, în regiunea Plovdiv, a declarat directorul fabricii, Martin Yordanov.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fabrica deține un teren de 100.000 mp și intenționează să se dezvolte la maxim în decurs de 10 ani. În construirea noii fabrici vor fi investite 107 milioane de leva, potrivit News.ro.

Ministrul Economiei și Industriei, Bogdan Bogdanov, a reamintit că discuțiile despre o a doua fabrică au început în decembrie 2022. La acel moment, Schneider considera că Ungaria ar putea fi o locație mai bună pentru fabrică, iar Agenția InvestBulgaria și Zona Economică Trakia își asumă meritul pentru implementarea proiectului la Plovdiv, a spus Bogdanov.

ULTIMA ORĂ Lovit de concurența mărfurilor ieftine aduse din China, unul dintre cei mai vechi producători de mobilă din România ia în calcul, dacă va fi cazul, oprirea activității sau o reorganizare cu impact pe angajați CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Lovit de concurența mărfurilor ieftine aduse din China, unul dintre cei mai vechi producători de mobilă din România ia în calcul, dacă va fi cazul, oprirea activității sau o reorganizare cu impact pe angajați

Proiectul este important pentru că generează valoare adăugată, iar lanțul de aprovizionare al regiunii se va dezvolta și mai mult. Este, de asemenea, primul proiect care înregistrează o schimbare în activitatea guvernului cu investitorii, a spus ministrul Economiei. Proiectul primește ajutor direct de stat nu doar pentru construirea infrastructurii rutiere, ci și ajutor financiar direct pentru implementarea investiției.

Noua fabrică din Plovdiv va asambla, testa și ambala întrerupătoare automate și alte produse electrice de joasă tensiune. Scopul este crearea unei fabrici industriale de ultimă generație. Va fi construită de Glavbolgarstroy. Ceilalți antreprenori vor fi cunoscuți după organizarea unei licitații.

viewscnt
Afla mai multe despre
schneider
fabrica
tehnologie
bulgaria