Oficialii OPEC încep discuțiile pentru stabilirea detaliilor acordului de reducere a producției

Oficialii OPEC încep discuțiile pentru stabilirea detaliilor acordului de reducere a producției
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 oct 2016

Oficiali ai OPEC vor discuta vineri și sâmbătă, la Viena, detaliile acordului de reducere a producției, despre care recunosc că de la zi la zi pare tot mai complicat, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La întâlnirea Comitetului La Nivel Înalt participă în mare parte guvernatori ai OPEC și reprezentanți naționali subordonați miniștrilor Petrolului, scrie News.ro.

Statele OPEC au convenit luna trecută, la Alger, reducerea producției de petrol a organizației la 32,5-33 milioane de barili pe zi, prima măsură de acest tip după 2008, pentru susținerea prețurilor.

Acordul riscă posibile piedici, provocate de cererea Irakului de a fi exceptat de la acord și din partea unor state precum Iran, Libia și Nigeria, a căror producție a fost afectată de sancțiuni occidentale sau conflicte, iar acum vor să mărească livrările.

Consiliul Concurenței: Piața carburanților este un oligopol. Ce soluții propune pentru stimularea competiției CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței: Piața carburanților este un oligopol. Ce soluții propune pentru stimularea competiției

”Lucrurile se complică. În fiecare azi mai apare o problemă”, a spus un delegat al OPEC, înainte de începerea întâlnirii de vineri.

Chiar și așa, alți oficiali ai OPEC, între care secretarul general Mohammed Barkindo, și-au exprimat optimismul că se poate ajunge la un acord final.

”Discuțiile de astăzi și cele de mâine, cu unii producători din afara OPEC, ar putea avea foarte bine ramificații pentru piață, precum și pentru viitorul pe termen mediu și lung al industriei”, a afirmat Barkino într-un discurs susținut la întâlnire, potrivit unui text furnizat de OPEC.

Comitetul nu decide politica OPEC, dar va face în schimb recomandări pentru viitoarea reuniune a organizației, care va avea loc pe 30 noiembrie, la Viena.

viewscnt
Afla mai multe despre
opec