Petrolul crește pentru prima dată în 4 sesiuni, pe fondul scăderii stocurilor din SUA

Petrolul crește pentru prima dată în 4 sesiuni, pe fondul scăderii stocurilor din SUA
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 19 oct 2022

Cotațiile petrolului cresc miercuri, fiind pe cale să încheie tranzacțiile pe plus pentru prima dată după trei zile, în contextul în care stocurile de țiței din SUA au scăzut peste estimări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Administrația pentru Informații în domeniul Energiei (EIA) a anunțat că stocurile de țiței din SUA s-au redus cu 1,7 milioane de barili săptămâna încheiată la 14 octombrie, în timp ce analiștii se așteptau la un declin de aproximativ 1,2 milioane de barili.

Traderii au dezbătut, de asemenea, impactul planului administrației Biden de a elibera mai mult țiței din rezerva strategică a țării, potrivit MarketWatch.

VIDEO Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, a semnat cu gigantul petrolier de stat al Azerbaidjanului, SOCAR, un memorandum privind o investiție comună într-un terminal LNG la Marea Neagră CITEȘTE ȘI VIDEO Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, a semnat cu gigantul petrolier de stat al Azerbaidjanului, SOCAR, un memorandum privind o investiție comună într-un terminal LNG la Marea Neagră

În jurul orei 19:50 (ora României), petrolul Brent era cotat la 91,56 dolari/baril pe bursa ICE Futures de la Londra, în creștere cu 1,7% față de referința de marți. Prețul petrolului WTI, de referință pe piața americană, se aprecia cu 2% la New York, până la 84,47 dolari/baril.

Contractele futures încercau să întrerupă o serie de trei zile consecutive de pierderi, scăderile de marți fiind atribuite, în parte, așteptărilor privind eliberarea unor cantități suplimentare de petrol din rezerva strategică a SUA.

Oficialii Casei Albe au confirmat, marți târziu, că președintele Joe Biden va anunța astăzi eliberarea a 15 milioane de barili de petrol din rezerva strategică, ca răspuns la recentele reduceri de producție anunțate de țările din alianța OPEC+. De asemenea, Biden este așteptat să anunțe că sunt posibile mai multe vânzări de petrol în această iarnă.

Piața încă digeră anunțul, însă este un "non-eveniment”, având în vedere că este ultima etapă a unui plan aprobat în martie, privind punerea pe piață a unei cantități record de 180 milioane de barili de petrol din rezerva SUA, spune Matt Smith, analist principal pentru piețele americane de petrol la Kpler.

"Ceea ce merită menționat este gama largă de instrumente pe care administrația [Biden] le are în vedere pentru a ține sub control prețul benzinei - eliberări suplimentare din rezervă, interzicerea exporturilor de țiței, limitarea exporturilor de produse energetice «curate»", a precizat Smith.  

viewscnt
Afla mai multe despre
cotatii titei
preturi petrol
sua
rezerva strategica de petrol
eia
stocuri titei sua