Statele Unite vând 15 milioane de barili de petrol din rezerve, pentru a scădea prețurile

Statele Unite vând 15 milioane de barili de petrol din rezerve, pentru a scădea prețurile
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 oct 2022

Guvernul Statelor Unite a anunțat vânzarea a 15 milioane de barili de petrol din rezerva strategică pentru a încerca o reducere a prețului acestui combustibil înainte de alegerile legislative din 8 noiembrie, relatează agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La o întâlnire cu jurnaliștii, reprezentanții Casei Albe au informat că Departamentul de Energie va vinde cantitatea de 15 milioane de barili (ultima parte dintr-un total de 180 milioane barili pe care președintele SUA, Joe Biden, l-a aprobat în martie) pentru livrare în luna decembrie, scrie Agerpres.

Noi Scumpiri - Prețul motorinei a ajuns cu 1,5 lei/l mai mare decât cel al benzinei - TABEL CITEȘTE ȘI Noi Scumpiri - Prețul motorinei a ajuns cu 1,5 lei/l mai mare decât cel al benzinei - TABEL

În plus, Biden a cerut Departamentului Energiei să fie pregătit pentru a vinde mai mulți barili din fondul de rezervă pe parcursul iernii, dacă va fi necesar pentru a combate creșterea prețurilor.

În prezent, rezervele strategice de petrol ale SUA conțin aproximativ 400 milioane de barili de petrol.

În plus, Guvernul a anunțat intenția este de a recumpăra această cantitate de petrol în momentul în care prețurile se vor situa între 67 și 72 de dolari/baril și va cere companiilor petroliere să scadă prețul pe care îl cer consumatorilor.

Deși aceste măsuri fuseseră deja anunțate din martie, Biden însuși va fi cel care le face oficiale miercuri, împreună cu mai multe decizii pentru scăderea prețului benzinei în țară.

"Va fi un anunț miercuri în politica președintelui despre care va fi următorul pas înainte și ce va face el pentru a aduce o anumită ușurare poporului american", a spus la conferința de presă zilnică purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Prețurile benzinei în Statele Unite au crescut săptămâna trecută după ce alianța OPEC+, condusă de Arabia Saudită și Rusia, a decis reducerea producției cu circa două milioane barili pe zi (mbz), ceea ce reprezintă cea mai mare reducere a ofertei de petrol începând din mai 2020.

Media prețurilor benzinei în SUA este în prezent de circa 3,87 dolari galonul (3,78 litri), un nivel ridicat, dar sub creșterea record de 5,02 dolari galonul din iunie, conform Asociației Automobilistice americane. 

viewscnt
Afla mai multe despre
statele unite
petrol