Prețurile petrolului au scăzut cu peste 3%, ca urmare a ofertei mari din SUA și a cererii scăzute din China

Prețurile petrolului au scăzut cu peste 3%, ca urmare a ofertei mari din SUA și a cererii scăzute din China
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 oct 2022

Prețurile petrolului au scăzut marți cu peste 3%, în cadrul unor tranzacții volatile, din cauza temerilor legate de oferta mai mare din SUA, pe fondul încetinirii economice și a cererii mai scăzute de combustibili din China, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 2,37 dolari, sau cu 3,6%, până la 89,25 dolari pe baril. Contractele futures pentru țițeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 3,12 dolari, sau cu 3,7%, la 82,34 dolari pe baril, după ce au crescut cu peste 1 dolar la începutul sesiunii, scrie News.ro.

Scurgerile din gazoductele Nord Stream, cauzate de \ CITEȘTE ȘI Scurgerile din gazoductele Nord Stream, cauzate de "explozii puternice"

China, cel mai mare importator de țiței din lume, a amânat pe termen nedeterminat publicarea indicatorilor economici programați inițial să fie anunțați marți, indicând pieței că cererea de combustibil este scăzută semnificativ în regiune.

”Nu este un semn bun când China decide să nu publice cifrele economice”, a declarat John Kilduff, partener la  firma Again Capital din New York.

Aderarea Chinei la politica sa de zero Covid a continuat să crească incertitudinile cu privire la creșterea economică a țării, a declarat analistul CMC Markets Tina Teng.

Prețurile petrolului au fost, de asemenea, presate de rapoarte conform cărora guvernul SUA va continua să elibereze țiței din rezervele strategice.

Administrația Biden intenționează să vândă petrol din Rezerva Strategică de Petrol în efortul de a reduce prețurile combustibililor înainte de alegerile pentru Congres de luna viitoare, au declarat luni surse pentru Reuters.

În plus, stocurile de țiței din SUA ar fi crescut pentru a doua săptămână consecutiv, a arătat luni un sondaj preliminar al Reuters.

Producția din Bazinul Permian din Texas și New Mexico, cel mai mare bazin petrolier de șist din SUA, este estimată să crească luna aceasta cu aproximativ 50.000 de barili pe zi (bpd), până la un record de 5,453 milioane bpd, a spus Administrația pentru Informații în Domeniul Energiei.

Investitorii au crescut pozițiile lungi în contracte futures, după ce OPEC+ a fost de acord să reducă producția cu 2 milioane de barili pe zi, au declarat analiștii ANZ Research într-o notă.

Mai mulți membri ai grupului de producători de petrol au susținut reducerea, după ce Casa Albă a acuzat Arabia Saudită că constrânge unele națiuni să susțină această mișcare, acuzație neagă Riad.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret