Prețurile petrolului au crescut cu peste 2%, de la cele mai scăzute niveluri atinse în ultimele nouă luni

Prețurile petrolului au crescut cu peste 2%, de la cele mai scăzute niveluri atinse în ultimele nouă luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2022

Prețurile petrolului au crescut marți cu peste 2%, de la cele mai scăzute niveluri atinse în ultimele nouă luni, susținute de reducerea ofertei din Golful Mexic din SUA, înaintea uraganului Ian, și de o ușoară depreciere a dolarului american, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ce se va întâmpla cu prețurile la energie în România și care va fi situația la iarnă urmează să fie anunțat la Profit Energy.forum, programat pentru 3 octombrie.

Conferința, organizată la Hotel JW Marriott cu sprijinul Engie, Romgaz, Transgaz, OMV Petrom și Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE), va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

Prețurile au fost susținute, de asemenea, de așteptările analiștilor cu privire la posibile reduceri ale livrărilor din partea Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol și Aliaților acesteia (OPEC+), care se întrunesc pe 5 octombrie pentru a stabili politica de producție, scrie News.ro.

Fermierii suedezi de la Lantmännen Unibake, care produc chifle McDonald`s, lansează în România cea mai mare investiție a lor, anunțată în premieră de Profit.ro. \ CITEȘTE ȘI Fermierii suedezi de la Lantmännen Unibake, care produc chifle McDonald`s, lansează în România cea mai mare investiție a lor, anunțată în premieră de Profit.ro. "Luxul de a mânca prost și să-ți fie rău nu și-l permite nimeni.”

Cotația țițeiului Brent a crescut cu 1,92 dolari, sau cu 2,3%, la 85,98 dolari pe baril. Luni, a scăzut până la 83,65 dolari, cel mai scăzut nivel atins din ianuarie.

Prețul țițeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 1,68 dolari, sau cu 2,2%, la 78,39 dolari pe baril.

Prețurile petrolului au crescut după ce Rusia a invadat Ucraina, în februarie, pentru petrolul Brent apropiindu-se în martie de maximul istoric de 147 de dolari.

Recent, prețurile petrolului au fost influențate negativ de îngrijorările legate de recesiune, ratele mari ale dobânzilor și puterea dolarului.

”În prezent, petrolul se află sub influența forțelor financiare”, a spus Tamas Varga, de la firma de brokeraj pentru petrol PVM.

„Între timp, creșterile precum cea din această dimineață, provocată de uraganul Ian în Golful SUA, sunt privite ca fenomene temporare”.

Dolarul s-a retras marți de la maximul din ultimii 20 de ani, ceea ce a susținut și prețurile petrolulului. Un dolar puternic face țițeiul mai scump pentru cumpărătorii care folosesc alte valute.

Reducerile livrărilor au oferit, de asemenea, sprijin. BP și Chevron au declarat luni că au oprit producția la platformele offshore din Golful Mexic, odată cu apropierea uraganului Ian.

Într-o notă, Jim Ritterbusch, de la Ritterbusch and Associates, a declarat că întreruperile pot oferi doar o amânare momentană pentru prețul petrolului. ”Întreruperile se pot dovedi scurte”, a spus Ritterbusch, adăugând că Golful Mexic reprezintă ”doar aproximativ 15% din producția totală din SUA în această epocă de șist”, așa că efectul ”este susceptibil să fie minim”.

Scăderea prețului petrolului a provocat speculații că OPEC+ ar putea interveni. Ministrul Petrolului din Irak a declarat luni că grupul monitorizează prețurile și nu vrea o creștere bruscă sau un colaps.

”Doar o reducere a producției de către OPEC+ poate rupe impulsul negativ pe termen scurt”, au spus Giovanni Staunovo și Wayne Gordon, de la banca elvețiană UBS.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret