Prețurile petrolului scad, pe fondul temerilor privind reducerea cererii

Prețurile petrolului scad, pe fondul temerilor privind reducerea cererii
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 dec 2023

Cotațiile petrolului au revenit pe scădere, întrerupând un raliu de trei zile declanșat de întreruperea transporturilor comerciale în Marea Roșie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 15:20 (ora României), petrolul Brent era cotat la 78,14 dolari/baril la bursa ICE Futures din Londra, în scădere cu 1,9% față de referința de miercuri. Petrolul WTI consemna un declin de 2,1%, până la 72,69 dolari/baril.

"Reapariția primei de risc geopolitic pentru petrol a devenit notabilă, însă atenția centrală a pieței rămâne fermă asupra dinamicii durabile și fluctuante a cererii și ofertei", a comentat Stephen Innes, director general la SPI Asset Management, într-o notă citată de MarketWatch.

Amenzi ANRE de 1% din cifra de afaceri pentru furnizori de energie acuzați că au ″mușcat din cașcavalul″ cantităților primite centralizat la preț reglementat de 450 lei/MWh CITEȘTE ȘI Amenzi ANRE de 1% din cifra de afaceri pentru furnizori de energie acuzați că au ″mușcat din cașcavalul″ cantităților primite centralizat la preț reglementat de 450 lei/MWh

Mai mulți transportatori au suspendat livrările prin Marea Roșie după o serie de atacuri cu drone și rachete lansate de militanții houthi, susținuți de Iran, în contextul războiului dintre Israel și Hamas. Statele Unite au anunțat, la începutul acestei săptămâni, că o coaliție navală va acționa pentru a opri atacurile.

Prețurile petrolului au crescut miercuri pentru a treia ședință consecutivă și au închis tranzacțiile la cel mai ridicat nivel din 30 noiembrie, dar s-au retras de la maximele zilei, după publicarea raportului săptămânal al Administrației pentru Informații în domeniul Energiei (EIA).

Stocurile de țiței din SUA au crescut cu 2,9 milioane de barili săptămâna trecută, depășind estimările analiștilor, în timp ce producția internă a urcat la un nivel record de 13,3 milioane de barili, potrivit datelor EIA.

Pe lângă îngrijorările legate de cererea de petrol din China, piața se confruntă cu temerile privind cererea internă provocate de raportul EIA de miercuri, apreciază Innes.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
cotatii titei
preturi petrol
cerere petrol
stocuri titei sua
atacuri marea rosie