Rompetrol s-a extins cu 10 benzinării în Republica Moldova și a ajuns la o rețea de 75 de unități

Rompetrol s-a extins cu 10 benzinării în Republica Moldova și a ajuns la o rețea de 75 de unități
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iul 2016

Rompetrol Moldova, subsidiara din Republica Moldova a KMG International (fostul Rompetrol Grup), a deschsis, în prima jumătate a acestui an, 10 stații de carburanți, și a ajuns astfel la o rețea de 75 de puncte de distribuție, în cadrul cărora funcționează 35 de magazine.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania estimează că până la sfârșitul anului va finaliza lucrările la alte cinci stații, consolidându-și astfel poziția pe piața locală a distribuției de carburanți. Dintre stațiile deschise, șapte se află în Chișinău, restul fiind situate în raioanele Dondușeni, Orhei și Comrat, informează Rompetrol Moldova.

Lucrările din prima jumătate a acestui an au constat în construcția a trei stații noi, cât și modernizarea celor existente, în acord cu elementele conceptului de distribuție lansat de Grupul KMG International în România în 2013, scrie News.ro.

Astfel, pe lângă alinierea tuturor elementelor de identificare a mărcii Rompetrol, au fost costruite magazine în cadrul fiecărei stații, iar infrastructura de alimentare a fost modernizată, de la rezervoarele subterane, până la pompele de distribuție a carburanților.

Toate stațiile comercializează exclusiv carburanți produși la rafinăria Petromidia (gama de carburanți Efix, benzină Premium 95, motorină Euro 5, GPL).

Uber suspendă activitățile din Ungaria, din cauza legislației CITEȘTE ȘI Uber suspendă activitățile din Ungaria, din cauza legislației

În urma punerii în funcțiune a celor 10 stații, Rompetrol Moldova a contribuit la crearea a 110 locuri de muncă.

Rompetrol Moldova este în topul celor mai mari importatori din Republica Moldova, precum și printre primii trei distribuitori de carburanți pe segmentul de retail al pietei locale.

Pe lângă cele 75 de stații de distribuție, compania mai operează patru stații proprii care vând exclusiv GPL, un depozit petrolier în Chișinău și un depozit GPL în satul Târnova, Dondușeni.

În 2015, Rompetrol Moldova a achitat drepturi de import și TVA și a efectuat plați la fondul social și medical de aproximativ 30 de milioane de dolari.

Rompetrol Moldova este prezentă pe piața locală din 2002, având peste 700 de angajați. La nivel european, KMG International deține peste 1.000 de puncte de alimentare cu carburanți în România, Republica Moldova, Bulgaria, Franța, Spania, Georgia.

Grupul operează două rafinării - Petromidia Năvodari și Vega Ploiești. Cea mai mare parte a rețelei de distribuție se află în România, unde grupul dispune de peste 740 de puncte de alimentare.

viewscnt
Afla mai multe despre
rompetrol
republica moldova
kmg international