Schimbări în consiliul de administrație al Rompetrol Rafinare: Cătălin Dumitru este noul președinte al board-ului

Schimbări în consiliul de administrație al Rompetrol Rafinare: Cătălin Dumitru este noul președinte al board-ului
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 feb 2017

Cătălin Dumitru a fost numit vineri președinte al Consiliului de administrație al Rompetrol Rafinare, după ce Azamat Zhangulov a renunțat la mandat pentru a prelua funcția de prim vicepreședinte vânzări și marketing în cadrul KazMunayGas, compania națională de petrol și gaze din Kazahstan, acționarul unic al KMG International (fostul Grup Rompetrol). De altfel, Cătălin Dumitru este românul cu cea mai înaltă poziție în grupul KazMunayGas.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De asemenea, Alexey Golovin a fost numit membru interimar în consiliul de administrație al Rompetrol Rafinare, până la următoarea adunare a acționarilor, arată un comunicat transmis de companie Bursei de Valori București (BVB).

El este vicepreședinte de dezvoltare corporativă și strategie al Grupului KMG International, din noiembrie 2006, scrie News.ro.

Cătălin Dumitru a absolvit Facultatea de Finanțe, Bănci și Contabilitate din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) București. El s-a alăturat grupului în 2002, în calitate de director financiar pentru două dintre companiile grupului, Rominserv și Ecomaster. În 2008, a fost numit director general executiv al Dyneff Group, unde a coordonat activitățile de depozitare, trading și distribuție a produselor pentru consumatorii din Europa de Vest.

Din 2014, Dumitru este vicepreședinte al Grupului KMG International, iar în noiembrie 2016 a devenit vicepreședinte senior al grupului.

A fost ales memmbru în CA al Romeptrol Rafinare în AGA din 28 aprilie 2016 pentru un mandat valabil până în 30 aprilie 2018.

Romcab își cere insolvența după 100 de incidente de plată semnalate de Profit.ro CITEȘTE ȘI Romcab își cere insolvența după 100 de incidente de plată semnalate de Profit.ro

Alexey Golovin a absolvit Facultatea de Drept "Adilet" și deține o diplomă de Master în Administrarea Afacerilor în cadrul programului EMBA Essec & Mannheim. S-a alăturat Grupului KMG International în noiembrie 2009, ca director Grup Guvernanță Corporativă. În 2011 a fost numit director corporativ Grup Marketing și Comunicare, iar în 2015 a preluat postul de director general Strategie Corporativă.

Din noiembrie anul trecut ocupă poziția de vicepreședinte Dezvoltare corporativă și strategie al Grupului KMG International, coordonând dezvoltarea strategică, proiectele de fuziuni și achiziții, relațiile publice, relațiile cu autoritățile guvernamentale și cu acționarul unic.

Rompetrol Rafinare (RRC) este listată la Bursa de Valori București, având o capitalizare de 2,452 miliarde lei (550 milioane euro). Statul român, prin Ministerul Energiei, deține 44,69% din Rompetrol Rafinare, în timp ce KMG International NV are 48,11% din capital.

Compania operează rafinăria Petromidia Năvodari, cea mai mare unitate de profil din România și una dintre cele mai moderne din regiunea Mării Negre, rafinăria Vega Ploiești, cea mai veche unitate din România în funcțiune și unicul producător de bitum și hexan, divizia de petrochimie – singurul producător intern de polimeri și un furnizor important în regiune.

RRC a înregistrat un profit net consolidat în valoare de 20,8 milioane dolari în primele nouă luni ale anului trecut, în creștere cu 41% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2015. Pe de altă parte, cifra de afaceri brută a scăzut cu 17% în perioada menționată, la 2,57 miliarde dolari, potrivit rezultatelor trimestriale.

viewscnt
Afla mai multe despre
rompetrol rafinare