Spania a aprobat noi măsuri, de nouă miliarde euro, pentru sprijinirea celor afectați de prețul ridicat al energiei

Spania a aprobat noi măsuri, de nouă miliarde euro, pentru sprijinirea celor afectați de prețul ridicat al energiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iun 2022

Guvernul spaniol a aprobat un pachet de măsuri de nouă miliarde de euro, menit să ajute cele mai vulnerabile gospodării să facă față creșterii prețului energiei și majorării inflației, inclusiv subvenții pentru transport și o reducere de 80% a impozitelor la facturile de energie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anunțul vine după ce Executivul a convenit la o reuniune extraordinară un pachet de 5,5 miliarde de euro reprezentând cheltuieli pentru familii și 3,6 miliarde de euro reduceri de taxe, scrie Agerpres.

EXCLUSIV SURPRIZĂ - Free Now amână ieșirea din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV SURPRIZĂ - Free Now amână ieșirea din România

Cu 15% vor fi majorate pensiile celor mai vulnerabile persoane, inclusiv văduvele și persoanele cu handicap. Majorarea reprezintă o creștere lunară de 60 euro.

Din septembrie, va fi introdusă o reducere de 50% pentru cei care au beneficiat deja de subvenții pentru călătoriile interne pe calea ferată sau cu autobuzul, plus o reducere de 30% pentru cei care folosesc serviciile regionale.

Lucrătorii independenți cu venituri scăzute, sub 14.000 euro pe an, sau cei care sunt șomeri, vor primi o plată unică de 200 euro. Prețurile canistrelor cu gaz, un mod obișnuit pentru încălzirea locuințelor în Spania, va rămâne fix până la 31 decembrie.

"Guvernăm pentru clasa de mijloc și clasa muncitoare din această țară, deși știm că acest lucru irită unele puteri economice", le-a spus jurnaliștilor premierul Pedro Sanchez.

Acesta a anunțat că din ianuarie Guvernul va introduce o lege pentru scăderea Taxei pe Valoare Adăugată (TVA) pe care o plătesc consumatorii de energie electrică, de la 10% la 5%. Noul pachet de măsuri va fi în vigoare până la finalul lui 2022, a precizat Sanchez.

Pachetul vine după măsurile adoptate în martie, și care sunt în vigoare până la 30 iunie, în valoare de șase miliarde de euro, constând în ajutoare directe și reduceri de taxe, și credite preferențiale de zece miliarde de euro pentru a ajuta companiile și gospodăriile să facă prețului mai ridicat al combustibilului.

viewscnt
Afla mai multe despre
spania
energie