UE amână pentru săptămâna viitoare discuțiile cu privire la plafonarea prețului petrolului rusesc

UE amână pentru săptămâna viitoare discuțiile cu privire la plafonarea prețului petrolului rusesc
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 nov 2022

O reuniune a reprezentanților statelor membre UE, care era programată a avea loc vineri seara, pentru a discuta propunerea G7 privind plafonarea prețului pentru exporturile de petrol ale Rusiei, a fost anulată, au declarat pentru Reuters mai mulți diplomați europeni, relatează Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Nu s-a ajuns la o suficientă convergență de viziuni", a dezvăluit un diplomat european.

"Nu va avea loc o reuniune în seara aceasta sau în weekend", a adăugat un al doilea diplomat european.

PNL l-a testat pe Ilie Bolojan pentru Primăria Capitalei. Cifrele sondajului CITEȘTE ȘI PNL l-a testat pe Ilie Bolojan pentru Primăria Capitalei. Cifrele sondajului

Joi, miniștrii europeni ai Energiei nu au reușit să pună capăt diviziunilor cu privire la nivelul de preț la care ar trebui plafonat petrolul rusesc, în ideea de a limita capacitatea Moscovei de a plăti pentru războiul său din Ucraina, fără a provoca însă un șoc asupra aprovizionării mondiale cu petrol. Plafonul de preț ar urma să intre în vigoare în data de 5 decembrie.

Ideea plafonului este aceea de a împiedica companiile de shipping, asigurări și reasigurări să își ofere serviciile pentru navele care transportă țiței rusesc la nivel global, dacă acest țiței nu este vândut la un preț mai mic decât cel stabilit de statele din G7 și aliații săi.

Pentru că cele mai importante firme din industriile de shipping și asigurări au sediul în țările G7, un plafon de preț ar face foarte dificil pentru Moscova să își vândă petrolul, cel mai important articol de export al Rusiei, la un preț mai mare.

viewscnt
Afla mai multe despre
plafonare pret titei rusesc
plafonare pret petrol rusia
sanctiuni ue rusia razboi ucraina