UE discută cu partenerii săi despre o posibilă creștere a livrărilor de gaze, în contextul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina

UE discută cu partenerii săi despre o posibilă creștere a livrărilor de gaze, în contextul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 ian 2022

Uniunea Europeană discută cu partenerii săi despre o posibilă creștere a livrărilor gaze către blocul comunitar, a declarat comisarul pentru Energie, Kadri Simson, după o întâlnire cu miniștrii europeni ai energiei care a avut loc sâmbătă, în Franța, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

O criză a aprovizionării cu gaze în Europa, atribuită pe scară largă livrărilor de gaze insuficiente din Rusia, a determinat creșterea prețurilor la energie. Moscova neagă manipularea livrărilor.

Simson a spus că în februarie va participa la conferințe din Azerbaidjan și Washington, pentru a discuta modalități de creștere a livrărilor de gaze către Europa.

”Nivelurile stocurilor de gazele din UE sunt semnificativ mai mici decât de obicei în această perioadă a anului”, a spus ea reporterilor.

Miniștrii reuniți în orașul Amiens au discutat despre incertitudinea de pe piață cauzată de criza din Ucraina și scăderile semnificative ale livrărilor din Rusia în ultimele luni, a spus Simson.

Producția de țiței a României a scăzut CITEȘTE ȘI Producția de țiței a României a scăzut

”Mesajul meu este că Europa are o infrastructură de gaze solidă, bine diversificată și rezistentă și proceduri clare de solidaritate în caz de urgență. Dar trebuie să rămânem extrem de vigilenți, să ne îmbunătățim pregătirea pentru riscuri și să consolidăm solidaritatea între statele membre”, a spus Simson.

Cancelarul Olaf Scholz a semnalat săptămâna aceasta că Germania ar putea fi pregătită să discute despre blocarea aprobării conductei Nord Stream 2, care urmează să transporte gaze rusesc în Germania, ocolind Ucraina, în cazul în care Rusia atacă Ucraina.

Simson a subliniat o propunere a Comisiei prezentată în decembrie, menită să revizuiască reglementările privind furnizarea de gaze, pentru a îmbunătăți coordonarea între statele membre în ceea ce privește stocarea gazelor.

”Obiectivul este de a permite o utilizare mai eficientă a capacităților de stocare și de a asigura niveluri adecvate de stocare a gazelor. Dar... singura soluție durabilă pentru dependența noastră de combustibilii fosili... este să finalizăm tranziția verde”, a spus Simson.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
razboi
rusia
ue