Tranzacție - Dentotal, preluat de fondul de investiții Abris, intră în Bulgaria cumpărând Dentatechnica, prezentat drept principal distribuitor de produse stomatologice din țara vecină. Ținta - lider în regiune

Tranzacție - Dentotal, preluat de fondul de investiții Abris, intră în Bulgaria cumpărând Dentatechnica, prezentat drept principal distribuitor de produse stomatologice din țara vecină. Ținta - lider în regiune
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 aug 2021

Dentotal, distribuitor român de produse stomatologice, lansat de Anghel și Bogdan Dogariu și preluat în urmă cu doi ani de fondul de investiții Abris, a semnat un acord ferm pentru achiziționarea Dentatechnica, prezentat drept principal distribuitor de produse stomatologice din Bulgaria.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Implementarea acordului este condiționată de obținerea autorizației de la autoritățile antitrust în vigoare.

Fondată în 1991, compania Dentatechnica este prezentată drept cel mai mare distribuitor de materiale și echipamente digitale pentru piața de stomatologie din Bulgaria. Compania livrează produse către peste 3.000 de clinici și laboratoare stomatologice.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

În urma acestei fuziuni internaționale, Abris își propune să continue transformarea Dentotal într-un lider regional, prin creșterea organică și consolidarea ulterioară a piețelor locale din România și Bulgaria, profitând de avantajele oferite de combinarea potențialului de afaceri al celor două companii. Abris va sprijini transformarea afacerii într-o platformă sustenabilă și scalabilă, creând un one-stop-shop pentru clinicile și laboratoarele stomatologice din regiune.

India a aprobat spre utilizare de urgență primul vaccin anti-Covid din lume bazat pe ADN CITEȘTE ȘI India a aprobat spre utilizare de urgență primul vaccin anti-Covid din lume bazat pe ADN

„Această tranzacție marchează intrarea noastră pe piața bulgară - o piață pe care o analizăm de ceva timp. Achiziția aceasta este un punct de pornire excelent pentru strategia noastră buy-and-build în sectorul distribuției stomatologice și este un exemplu clar al planului nostru de a crea campionul regional de pe piață în acest spațiu”, spune Adrian Stănculescu, Partener și Head of Romania la Abris Capital Partners.

Familia de medici stomatologi Dogariu, care a lansat Dentotal, are investiții și în turism, controlând și hotelul de patru stele Mercure Bucharest City Center, construit pe strada George Enescu din București.

Dentotal Protect, înființată în 1994, are circa 140 angajați și furnizează produse către 12.000 cabinete, clinici și laboratoare stomatologice din țară.

Compania a avut anul trecut afaceri de 88,6 milioane lei și un profit net de 6 milioane lei.

În 2005, firma și-a construit propriu sediu, în zona centrală a Capitalei, iar în 2019 a trecut la un nou capitol de dezvoltare, compania fiind achiziționată de fondul de investiții private Abris Capital Partners. Strategia Abris Capital pentru dezvoltarea Dentotal Protect urmărește accelerarea creșterii companiei și transformarea sa într-un one-stop-shop pentru clinicile și laboratoarele stomatologice.

Anul trecut, compania și-a mutat activitatea logistică în Eli Park Chitila, mărindu-și capacitatea de depozitare de peste 3 ori. Investițiile în sisteme noi de depozitare și manipulare și în soluții informatice specializate depășesc 400.000 de euro.

Abris Capital, fond de private equity din Europa Centrală, a investit în peste 25 de companii din cinci țări din Europa Centrală și de Est și deține în portofoliul curent 4 companii românești: Pehart, Green Group, GTS Group și Dentotal Protect.

Abris investește într-o astfel de companie între 30 și 75 de milioane de euro, achiziționând de obicei pachetul majoritar de acțiuni. Orizontul mediu de investiție este de 3-5 ani, timp în care companiile din portofoliu beneficiază nu doar de accesul la capital suplimentar, ci și de expertiza echipei de investiții în managementul strategic și operațional.

viewscnt
Afla mai multe despre
dentotal
dentatechnica