Acțiunile Twitter ar putea închide la cel mai mic preț de la listare, pe fondul comentariilor negative ale brokerilor

Acțiunile Twitter ar putea închide la cel mai mic preț de la listare, pe fondul comentariilor negative ale brokerilor
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 mai 2016

Acțiunile Twitter au coborât marți cu aproape 4% la debutul tranzacțiilor pe bursa de la New York și ar putea închide la cel mai redus nivel de la listarea companiei, după ce mai mulți analiști au revizuit în scădere prețul-țintă pentru rețeaua de socializare, scrie MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În jurul orei 17:50 (ora României), acțiunile Twitter se tranzacționau la 13,86 dolari/unitate, în scădere cu 3,8% față de referință, după ce în prima jumătate de oră de la deschiderea sesiunii bursiere au atins un minim de 13,73 dolari. Volumele tranzacționate au depășit 14,4 milioane de acțiuni în primele 60 de minute de tranzacționare, mai mult de jumătate din rulajul mediu al unei ședințe obișnuite, de circa 22,5 milioane de acțiuni.

De la începutul anului, acțiunile Twitter s-au depreciat cu 40%, rețeaua de socializare fiind în prezent evaluată la aproape 10 miliarde de dolari, mult sub valoarea de 25 miliarde de dolari atinsă după prima zi de tranzacționare, în noiembrie 2013.

Analistul James Cakmak de la firma de brokeraj Monness, Crespi, Hardt & Co. a redus marți cu 18% prețul-țintă pentru Twitter, până la 18 dolari/acțiune, considerând că estimările pieței referitoare la profitul companiei din acest an sunt mult prea optimiste.

Twitter va suporta posturi mai lungi, dar fără a crește limita de 140 de caractere CITEȘTE ȘI Twitter va suporta posturi mai lungi, dar fără a crește limita de 140 de caractere

"Este frustrant să acoperi Twitter, nu doar din cauza deprecierii acțiunilor, ci mai ales din cauza potențialului imens al companiei, care se erodează pe zi ce trece. Mai este încă timp pentru o revenire, însă această oportunitate va dispărea în curând", spune Cakmak într-o notă pentru investitori.

Separat, compania de cercetare de piață MoffettNathanson a retrogradat Twitter de la "neutru" la "vinde", într-un raport intitulat "Speranța nu este o strategie".

Veniturile Twitter au crescut cu 36% în primul trimestru față de aceeași perioadă a anului trecut, la 594,5 milioane de dolari, iar pierderile s-au înjumătățit, la 79,7 milioane de dolari, dar rezultatele au fost sub așteptările analiștilor, provocând o scădere a acțiunilor companiei cu peste 13% în ziua publicării rezultatelor financiare.

Twitter se confruntă cu o stagnare a numărului de utilizatori din cauza interfeței mai complexe, care o face mai puțin atractivă pentru utilizatorii noi.

Strategia companiei pentru creșterea atractivității serviciilor proprii include introducerea de comentarii live și servicii video prin aplicația Periscope, precum și flexibilizarea posturilor, însă fără a crește limita de 140 de caractere.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
actiuni
analisti
brokeri
comentarii
scadere