Financiar

Bursa românească câștigă un procent. Volumele tind să se reducă după rearanjările de portofolii ale Dedeman și protagonista principală a pieței reglementate este o acțiune din Austria

Bursa românească câștigă un procent. Volumele tind să se reducă după rearanjările de portofolii ale Dedeman și protagonista principală a pieței reglementate este o acțiune din Austria

ieri, 21:49

După câteva ședințe în care Bursa de Valori București a adunat volume excepționale în contextul promovării acesteia la statutul de piață emergentă piața a tins să se liniștească. Fenomenul etapei, al tranzacțiilor deal de dimensiuni consistente, s-a prelungit și în ședința de astăzi.

 • Iohannis: Înalți responsabili din Comisia Europeană ne-au spus franc – dacă această rectificare intră în vigoare ni se vor tăia 3 miliarde din fonduri europene. Nu s-a vehiculat acord cu FMI
  Iohannis: Înalți responsabili din Comisia Europeană ne-au spus franc – dacă această rectificare intră în vigoare ni se vor tăia 3 miliarde din fonduri europene. Nu s-a vehiculat acord cu FMI
  ieri, 19:10

  Președintele Klaus Iohannis a afirmat că s-au primit avertismente din partea oficialilor europeni cu privire la rectificarea bugetară adoptată de Parlemant. ”Înalți responsabili din Comisia Europeană ne-au spus franc – dacă această rectificare intră în vigoare ni se vor tăia 3 miliarde din fonduri europene”, a afirmat președintele, menționând că nu sunt exluse creșteri ale costurilor de finanțare pentru populație.

 • Marea Britanie stabilește noi condiții pentru băncile din UE care vor să opereze în Regatul Unit
  Marea Britanie stabilește noi condiții pentru băncile din UE care vor să opereze în Regatul Unit
  ieri, 19:07

  Fondurile de investiții și băncile din Uniunea Europeană care vor să-și stabilească o bază în Regatul Unit după Brexit trebuie să aibă suficient personal de conducere pentru a putea fi adecvat supervizate, a anunțat miercuri Autoritatea pentru Conduită Financiară din Marea Britanie (FCA), transmite Reuters.

 • JPMorgan mută active de 200 miliarde euro din Marea Britanie în Germania
  ieri, 18:10

  Gigantul american din domeniul bancar JPMorgan Chase se află în plin proces de a transfera active de aproximativ 200 miliarde de euro din Marea Britanie la Frankfurt în urma ieșirii Regatului Unit din Uniunea Europeană, mutare care va propulsa subsidiara germană în rândul celor mai mari bănci din această țară în funcție de active.

 • Creditarea accelerează în august și depășește nivelul de dinainte de pandemie
  Creditarea accelerează în august și depășește nivelul de dinainte de pandemie
  ieri, 15:40

  Soldul creditului neguvernamental a crescut cu 0,9% față de iulie și cu 3,7% față de anul anterior în august, la 274,5 miliarde de lei, pe fondul accelerării împrumuturilor pentru firme, și a ajuns peste nivelul de dinainte de declanșarea crizei COVID-19 din primăvară.

 • Leul a scăzut la un nou minim istoric
  Leul a scăzut la un nou minim istoric
  ieri, 13:17

  Banca Națională a României (BNR) a anunțat, miercuri, un curs de referință de 4,8641 lei pentru un euro, în urcare cu 0,10% față de nivelul de 4,8590 consemnat marți. Dolarul a crescut cu 0,30%, la 4,1529 lei pe unitate.

 • COVID-19 și obligațiile de vânzare la prețuri de pornire plafonate taie profitul, veniturile și investițiile Romgaz cu peste 25%. Noul Iernut, gata doar în iunie 2021
  COVID-19 și obligațiile de vânzare la prețuri de pornire plafonate taie profitul, veniturile și investițiile Romgaz cu peste 25%. Noul Iernut, gata doar în iunie 2021
  ieri, 13:00

  Conducerea producătorului de gaze naturale Romgaz, controlat de stat prin Ministerul Economiei, cu 70% din acțiuni, propune acționarilor rectificarea bugetului pe 2020 al companiei în scădere cu circa 25% în ceea ce privește profitul, veniturile și investițiile realizate, în principal din cauza scăderii cererii, a producției și a cotațiilor din piață, din cauza pandemiei COVID-19, dar și a noilor obligații legale de ofertare de gaze pe burse prin licitații cu prețuri de pornire plafonate, așa-numitul program de gas release.

 • Conducerea Direcției de Supraveghere din BNR este preluată de Adrian Cosmescu, după pensionarea lui Nicolae Cinteză
  Conducerea Direcției de Supraveghere din BNR este preluată de Adrian Cosmescu, după pensionarea lui Nicolae Cinteză
  ieri, 12:22

  Adrian Cosmescu va prelua funcția de director al Direcției Supraveghere din Banca Națională a României, în timp ce Nicolae Cătălin Davidescu o va prelua pe cea de director adjunct începând cu 1 octombrie.

 • Indicele ROBOR la 3 luni a crescut
  Indicele ROBOR la 3 luni a crescut
  ieri, 11:10

  Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut miercuri la 2%, potrivit datelor publicate de Banca Națională a României (BNR).

 • UniCredit vinde active în Germania
  UniCredit vinde active în Germania
  ieri, 08:22

  UniCredit SpA caută să-și vândă operațiunile de leasing din Germania și o divizie locală de investiții în sectorul imobiliar, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, ceea ce ar marca un nou pas al grupului bancar italian în politica sa de vânzare de active, transmite Reuters.