Financiar

Cursul valutar anunțat de BNR

Cursul valutar anunțat de BNR

astăzi, 13:03

Banca Națională a României (BNR) a anunțat luni un curs de referință de 4,9677 lei pentru un euro, de la un curs de 4,9675 lei înregistrat vineri.

 • GRAFICE Creditarea încetinește din nou la finele verii. Firmele evită împrumuturile în lei
  GRAFICE Creditarea încetinește din nou la finele verii. Firmele evită împrumuturile în lei
  astăzi, 13:00

  Creditul privat de la bănci a crescut sub inflație în august, una dintre cele mai slabe luni pentru bănci din acest an.

 • Voicu Oprean, Arobs: Dorim să ridicăm aproximativ 55 de milioane de euro de la Bursă pentru extinderea și dezvoltarea firmei
  Voicu Oprean, Arobs: Dorim să ridicăm aproximativ 55 de milioane de euro de la Bursă pentru extinderea și dezvoltarea firmei
  astăzi, 12:44

  Arobs Transilvania Software intenționează să atragă aproximativ 55 de milioane de euro de pe Bursă, care să susțină extinderea și dezvoltarea firmei pentru următoarea perioadă, a afirmat Voicu Oprean, Fondator și CEO al companiei, cu ocazia debutului companiei pe piața reglementată a Bursei.

 • Bulgaria: Nouă dată țintă pentru adoptarea euro
  Bulgaria: Nouă dată țintă pentru adoptarea euro
  astăzi, 12:17

  Bulgaria va introduce 1 ianuarie 2025 ca dată țintă pentru adoptarea euro, se arată într-un proiect publicate pe site-ul Guvernului, strategy.bg., informează Novinite.

 • Depozitele la bănci ale firmelor și populației au crescut
  Depozitele la bănci ale firmelor și populației au crescut
  astăzi, 12:08

  Depozitele rezidenților clienți neguvernamentali au crescut în luna august 2023 cu 0,7% față de luna anterioară, până la nivelul de 533,59 miliarde lei, iar față de aceeași perioadă a anului anterior s-au majorat cu 9,7% (0,2% în termeni reali), arată datele publicate de Banca Națională a României (BNR).

 • Soldul creditului neguvernamental a crescut
  Soldul creditului neguvernamental a crescut
  astăzi, 11:09

  Soldul creditului neguvernamental acordat de instituțiile de credit a crescut în luna august 2023 cu 0,1% față de iulie 2023 (-0,4 la sută în termeni reali), până la nivelul de 378,7 miliarde de lei, conform datelor publicate de Banca Națională a României.

 • Indicele ROBOR a stagnat
  Indicele ROBOR a stagnat
  astăzi, 11:00

  Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 6,40%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.

 • FMI vine azi la București
  FMI vine azi la București
  astăzi, 09:00

  O echipă a Fondului Monetar Internațional, condusă de Jan Kees Martijn, șeful misiunii pentru România, se va afla la București în perioada 25 septembrie - 4 octombrie 2023, pentru analiza anuală a economiei românești în baza Articolului IV, a anunțat, într-un comunicat, instituția financiară internațională.

 • ANPC: Patru bănci, verificate în legătură cu IRCC, ROBOR și ratele în franci elvețieni
  ANPC: Patru bănci, verificate în legătură cu IRCC, ROBOR și ratele în franci elvețieni
  astăzi, 07:12

  Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, a declarat că au loc acțiuni de control de fond, de o anvergură mult mai mare, în raport cu patru instituții bancare, existând suspiciuni plecând de la situația francului elvețian până la IRCC și ROBOR.

 • Deutsche Bank propune un titlu alternativ la “bolnavul Europei” pentru economia Germaniei
  Deutsche Bank propune un titlu alternativ la “bolnavul Europei” pentru economia Germaniei
  sâmbătă, 10:12

  Obstacolele cu care s-a confruntat economia Germaniei în ultimii ani au fost numeroase, dar eticheta de "bolnavul Europei" este nedreaptă, spun strategii Deutsche Bank, care văd oportunități promițătoare pentru investitorii din cea mai mare economie a regiunii.