Financiar

Bursa câștigă un procent. Salt consistent pe cele mai tranzacționate acțiuni

Bursa câștigă un procent. Salt consistent pe cele mai tranzacționate acțiuni

ieri, 22:41

Deși volumele au fost sub media obișnuită, titlurile din top 7 activitate au închis toate “pe verde”.

 • ULTIMA ORĂ Vîlceanu: Schema pentru compensarea scumpirilor la energie pe facturile populației va avea un cost la buget de peste 1 miliard lei. Banii - recuperați cu dividend special de la companii din energie unde statul e acționar
  ULTIMA ORĂ Vîlceanu: Schema pentru compensarea scumpirilor la energie pe facturile populației va avea un cost la buget de peste 1 miliard lei. Banii - recuperați cu dividend special de la companii din energie unde statul e acționar
  ieri, 22:21

  Schema gândită de Guvern pentru compensarea scumpirilor la energie pe facturile populației, curent electric și gaze, va însemna un cost la buget de peste 1 miliard de lei, iar Guvernul intenționează să recupereze banii alocați în acest sens de la companiile din sectorul energetic la care este acționar, prin încasarea unui dividend suplimentar, a declarat ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu. Costul estimat la peste un miliard de lei nu include și eventuale cheltuieli cu aplicarea legii consumatorului vulnerabil, o altă schemă de ajutor, dar care va fi disponibilă doar unor categorii ale populației cu venituri reduse.

 • Criptomonedele continuă să scadă. Bitcoin a coborât până aproape de 40.000 de dolari
  Criptomonedele continuă să scadă. Bitcoin a coborât până aproape de 40.000 de dolari
  ieri, 18:34

  Bitcoin continuă să scadă marți și a coborât, în ultimele 24 de ore, până la un minim de aproximativ 40.000 de dolari.

 • Cazul City Insurance aduce modificări de impact la Legea RCA
  Cazul City Insurance aduce modificări de impact la Legea RCA
  ieri, 14:08

  Românii ar putea beneficia de prevederile unui proiect de Ordonanță de Urgență privind modificarea Legii 132/2017 privind asigurarea RCA. Proiectul urmează a fi dezbătut la Ministerul Finanțelor.

 • Cursul valutar anunțat de BNR
  Cursul valutar anunțat de BNR
  ieri, 13:07

  Banca Națională a României (BNR) a anunțat luni un curs de referință de 4,9485 pentru un euro, de la un curs de 4,9481 lei înregistrat luni.

 • Allianz-Țiriac - Vânzări mai mari pe toate liniile de business semnificative
  Allianz-Țiriac - Vânzări mai mari pe toate liniile de business semnificative
  ieri, 11:55

  Allianz-Țiriac a subscris în primul semestru al anului 2021 prime în valoare de peste 768 milioane de lei, în creștere cu 12% față de aceeași perioadă a anului trecut și cu circa 10% peste nivelul din primul semestru din 2019. Vânzări mai mari au fost înregistrate pe toate liniile de business semnificative, dinamica fiind susținută de revenirea peste așteptări a economiei și de inițiativele de simplificare operațională.

 • Dezvoltatorul de software Bento, creștere record. Compania ia în calcul listarea la bursă
  Dezvoltatorul de software Bento, creștere record. Compania ia în calcul listarea la bursă
  ieri, 11:17

  Bento, Intellectually Curious, companie antreprenorială românească, specializată în dezvoltarea și implementarea de soluții software și furnizarea de servicii de infrastructură IT și Cloud, raportează o cifră de afaceri de 11,9 milioane de lei în primele șase luni ale anului 2021, o creștere record de 88% față de aceeași perioadă a anului trecut.

 • Indicele ROBOR stagnează
  Indicele ROBOR stagnează
  ieri, 11:01

  Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a stagnat marți la 1,61%, potrivit datelor publicate de BNR.

 • Bursele au închis în scădere, agitate de teama intrării în incapacitate de plată a grupului chinez Evergrande
  Bursele au închis în scădere, agitate de teama intrării în incapacitate de plată a grupului chinez Evergrande
  ieri, 08:12

  Îngrijorările tot mai mari legate de o posibilă intrare în incapacitate de plată a grupului mobiliar chinez Evergrande au agitat luni piețele financiare globale, care au închis în scădere, investitorii vânzând active imobiliare din China, în căutarea unui refugiu în active sigure, transmite Reuters.

 • Connections Consult vine la bursă
  Connections Consult vine la bursă
  ieri, 08:00

  Connections Consult, jucător pe piața de transformare digitală din România, vine miercuri la bursă, urmând să își tranzacționeze acțiunile sub simbolul bursier CC.