Afaceri în creștere pentru Next Capital după primele 3 trei luni ale anului

Afaceri în creștere pentru Next Capital după primele 3 trei luni ale anului

Bogdan Roșu

Profit.ro
Profit.ro
scris 18 apr 2019

Afacerile Next Capital au crescut în 2018 cu 14%, față de anul precedent având la bază finanțările oferite prin operațiuni de factoring.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volumul creanțelor administrate a atins pragul de 150 milioane de lei, iar în primele trei luni din 2019 compania a marcat un avans de 11 procente față de aceeași perioadă a anului trecut.

“Creșterea înregistrată a fost una consistentă pentru sectorul nostru de activitate și păstrează tendința din ultimii ani. Evoluția pozitivă are la bază creșterea portofoliului de clienți împreună cu ofertarea unui nou produs, care, tradițional, se află în apanajul sistemului bancar, neexistând în zona IFN-urilor. Este vorba despre factoringul revers. O contribuție la această evoluție a avut-o și mediul economic bazat pe creșterea consumului, în contextul în care termenele de plată se extind în continuu de către marile companii care au putere de negociere foarte mare cu furnizorii lor și pot impune condiții de plată greu de asumat de către aceștia”, a declarat Bogdan Roșu, managing director Next Capital.

CONFIRMARE First Bank anunță semnarea acordului de preluare a Bank Leumi România. Bruynseels: Ne păstrăm deschiderea spre oportunități similare de creștere CITEȘTE ȘI CONFIRMARE First Bank anunță semnarea acordului de preluare a Bank Leumi România. Bruynseels: Ne păstrăm deschiderea spre oportunități similare de creștere

Cele mai multe companii care au apelat la produsele Next Capital sunt din zona FMCG, din care peste 80% sunt producători români. Creșterea finanțărilor Next Capital pentru companiile din acest segment de piață a fost de 18%.

IFN Next Capital Finance SA, fondată în noiembrie 2006, face parte din grupul Next Capital, care oferă soluții de creditare, gestiune creanțe si consultanta, dar și servicii de tip BPO (Business Process Outsourcing) prin compania OPTIMA SOLUTIONS & SERVICES.

Grupul Next Capital, care are acționariat majoritar românesc și minoritar fondul de investiții britanic North Bridge, a înregistrat în anul 2018 o creștere a cifrei de afaceri cu 14%.

Next Capital este membru fondator al Asociației Române de Factoring (ARF), iar Bogdan Roșu este în prezent Președinte al ARF.

viewscnt
Afla mai multe despre
next capital
factoring