Apple cade la bursă și pierde 113 miliarde de dolari din valoarea de piață după ce a intrat sub lupa autorităților din SUA și UE

Apple cade la bursă și pierde 113 miliarde de dolari din valoarea de piață după ce a intrat sub lupa autorităților din SUA și UE
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 22 mar 2024
Acțiunile Apple au scăzut cu 4,1%, ștergând aproximativ 113 miliarde de dolari din valoarea de piață a gigantului și adâncind declinul bursier de la începutul anului la 11%.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Cândva cea mai valoroasă firmă din lume, cu o capitalizare de piață de peste 3.000 de miliarde de dolari, Apple a subperformat atât Nasdaq 100, cât și S&P 500 în 2024.
DECIZIE Carrefour închide aproape jumătate din magazinele de proximitate preluate, în România, de la cora CITEȘTE ȘI DECIZIE Carrefour închide aproape jumătate din magazinele de proximitate preluate, în România, de la cora

Autoritățile de reglementare de pe ambele maluri ale Atlanticului au luat compania în vizor., neliniștind investitorii cu temeri legate de amenzi și amenințând dominația pe piață a gigantului.

Apple a ripostat la procesul din SUA, numindu-l "greșit din punct de vedere al faptelor și al legii". Aceasta a avertizat că acțiunea ar "crea un precedent periculos, dând guvernului puterea de a pune o mână grea în proiectarea tehnologiei oamenilor" și a promis că se va "apăra viguros împotriva ei".
 
Separat, Apple, Meta Platforms și Google, parte a grupului Alphabet, urmează să fie investigate pentru potențiale încălcări ale legii piețelor digitale (Digital Markets Act – DMA) a Uniunii Europene, care ar putea duce la amenzi usturătoare până la sfârșitul anului.
viewscnt
Afla mai multe despre
apple
actiuni apple
capitalizare apple
proces apple
apple amenda
departamentul de justietie
investigatie apple