Acțiunile Reddit au urcat cu până la 67% peste prețul de IPO

Acțiunile Reddit au urcat cu până la 67% peste prețul de IPO
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 21 mar 2024
Acțiunile Reddit au urcat cu până la 67% peste prețul ofertei publice inițiale, după ce compania de social media și acționarii au obținut 748 de milioane de dolari, trimițând un semnal puternic pentru piața IPO.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Acțiunile companiei se tranzacționau joi la 51,86 dolari, cu 53% peste prețul de 34 de dolari pe acțiune din IPO. 
 
La prețul actual, Reddit are o valoare de piață de 8,2 miliarde de dolari, pe baza acțiunilor în circulație listate în documentele depuse la Comisia americană pentru valori mobiliare și burse. Incluzând opțiunile pe acțiuni și unitățile de acțiuni restricționate, evaluarea diluată a Reddit este de aproximativ 10 miliarde de dolari. 
ULTIMA ORĂ Fed menține dobândă de referință, dar majorează prognoza de inflație și creștere economică CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Fed menține dobândă de referință, dar majorează prognoza de inflație și creștere economică

Unii analiști susțineau, înainte de stabilirea prețului, că platforma merită o evaluare în jurul valorii de 10 miliarde de dolari pe care a obținut-o într-o rundă de finanțare din 2021.

Oferta publică inițială a Reddit este  a patra ca mărime din acest an.
 
Listarea a venit la o zi după oferta de 713 milioane de dolari a Astera Labs, o companie de intasfrastuctură pentru centre de date în cloud, axată pe inteligența artificială. Compania a crescut cu 72% în debutul bursier de miercuri. Joi a mai urcat încă 17% și a crescut de peste două ori de la oferta publică inițială.
viewscnt
Afla mai multe despre
reddit
listare
ipo
social media
listari