Ciolacu: Eu cred în Pilonul II de pensii, dar statul trebuie să se asigure că e sustenabil pe termen lung

Ciolacu: Eu cred în Pilonul II de pensii, dar statul trebuie să se asigure că e sustenabil pe termen lung
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 7 mar 2024

Premierul Ciolacu s-a declarat un susținător al Pilonului II de pensii, administrat privat, dar a arătat că statul trebuie să îi ofere oportunități să se dezvolte mai puternic și să fie sustenabil pe termen lung.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Eu cred in Pilonul II. Doresc însă, ca statul să îi creeze noi facilități pentru a se dezvolta și a fi sustenabil pe termen lung”, a declarat Marcel Ciolacu.

ULTIMA ORĂ Deficitul sare în aer - Guvernul a avut un deficit uriaș în februarie, cu sume mari pentru înarmare. Deficitul pe primele două luni a ajuns deja la un nivel record CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Deficitul sare în aer - Guvernul a avut un deficit uriaș în februarie, cu sume mari pentru înarmare. Deficitul pe primele două luni a ajuns deja la un nivel record

Contribuția la fondurile de pensii administrate privat (Pilonul II) a crescut de la 3,75% la 4,75% de la 1 ianuarie 2024, fiind estimat că peste 17,2 miliarde de lei se vor duce către fondurile de pensii din Pilonul II anul acesta.

Anul trecut, liberalii PNL au reclamat că parlamentari PSD vor să modifice proiectul de lege privind măsurile fiscale cu o prevedere care elimină obligativitatea de a cotiza la Pilonul II de pensii.

PNL a redactat rapid un nou amendament, care asigură că până la finele anului 2028 nu vor fi modificări asuptra Pilonului II decât în ceea ce privește majorarea contribuției individuale. Premierul Marcel Ciolacu a transmis, însă, atunci, că în cadrul coaliției de guvernare nu s-a discutat vreun amendament care să vizeze modificarea Pilonului II de pensii. "Niciodată înseamnă niciodată", transmitea Ciolacu, explicând astfel că nu s-a vorbit niciun moment în coaliție despre Pilonul II.

viewscnt
Afla mai multe despre
pilonul ii
pensii
ciolacu