Generali vrea să se extindă în Malaezia și Rusia

Generali vrea să se extindă în Malaezia și Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 apr 2021

Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali SpA, este în negocieri exclusive pentru a achiziționa activele din Malaezia ale rivalei franceze AXA, într-o tranzacție evaluată la aproximativ 300 de milioane de euro (358 de milioane de dolari), au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consiliul de Administrație al Generali va discuta miercuri potențiala tranzacție, susțin sursele.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

Acestea adaugă că Generali ia în calcul o posibilă achiziție în Rusia, dar discuțiile sunt în stadiu preliminar. Printre companiile vizate se află compania rusă de asigurări RESO-Garantia, scrie Agerpres.

Generali este interesat[ de mai multe active AXA din Malaezia, evaluate la aproximativ 700 de milioane de euro, dar actualele negocieri sunt pentru preluarea diviziei de asigurări generale ale companiei franceze, adaugă sursele.

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

Generali, al treilea asigurător din Europa, este prezent pe piața din Malaezia din 2015 și în urma tranzacției ar putea ajunge pe locul doi în statul asiatic, pe segmentul de daune și accidente (property and casualty).

"Generali se concentrează pe Asia, care este o piață cu creștere rapidă", a precizat una din surse.

Reprezentanții Generali și AXA nu au dorit să comenteze informația.

EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București CITEȘTE ȘI EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București

Luna trecută, Generali nu a reușit să achiziționeze subsidiara poloneză a Aviva, care a fost preluată de grupul german Allianz cu 2,5 miliarde de euro

Șeful Generali, Philippe Donnet, a anunțat recent că firma are peste două miliarde de euro pentru fuziuni și achiziții, adăugând că va analiza în mod disciplinat oportunitățile pentru fuziuni și achiziții. Donnet a subliniat că țările din Europa Centrală și de Est sunt o zonă strategică pentru Generali.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

"Dacă vom găsi oportunități bune pentru a ne întări și mai mult poziția de lider pe aceste piețe, cu siguranță le vom urma chiar dacă vom rămâne foarte disciplinați", a explicat Philippe Donnet.

Generali are 78.000 de angajați care deservesc 72 de milioane de clienți în peste 60 de țări. Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) și PPF Group (49%), este prezent și pe piața din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
generali
rusia