Agro TV - Amânarea ratelor, doar pe hârtie! Realitatea unui fermier care a fost refuzat la leasing

Agro TV - Amânarea ratelor, doar pe hârtie! Realitatea unui fermier care a fost refuzat la leasing
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2024

Deși guvernanții s-au lăudat cu o serie de măsuri pe care le-au luat, în urma protestelor de la începutul acestui an, pentru a rezolva problemele fermierilor români, o parte dintre aceste măsuri au rămas implementate doar teoretic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Spre exemplu, una dintre cerințele a fermierilor care au ieșit în stradă a fost legată de amânarea ratelor. În acest sens, Guvernul a emis Ordonanța de urgență nr. 4/2024, care se anunța a fi rezolvarea acestei probleme. Cu toate acestea, se pare că situația nu stă chiar așa în realitate. Băncile spun că interesul agricultorilor pentru aceasta facilitate a fost aproape de zero, neprimind solicitări aproape deloc pentru memorandumul ratelor aprobat de Guvern. Pe de altă parte, existăunii fermieri ce susțin că au fost refuzați de bănci când au făcut cereri pentru amânarea ratelor în baza acestei ordonanțe, arată Agro TV.

Raiffeisen Bank - investigată pentru deficiențe privind combaterea spălării banilor CITEȘTE ȘI Raiffeisen Bank - investigată pentru deficiențe privind combaterea spălării banilor

Unul dintre acești fermieri și-a prezentat situația în direct la AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

”Din acel protest, cea mai importantă ordonanță era cea de amânare a ratelor. Inclusiv domnul ministru Barbu ne-a spus în ultima zi, pe 2 februarie, la Guvern, că vor beneficia de acea ordonanță inclusiv contractele reziliate, executările, biletele la ordin, creditele și leasingurile. Or eu am aici o cerere făcută către leasingul de unde am o combină achiziționată, invocând acea Ordonanță de Urgență. Din păcate pentru mine, am primit răspuns negativ.

Eu cred că am trăit o mizerie mare și nu știu în ce măsură mă ajută pe mine lucrul acesta, în momentul de față. În afară de echivalarea categoriei B cu Tr1, nu văd niciun rezultat benefic. Am stat aproape o lună de zile la Afumați, și toți știm cum am stat acolo, iar asta este o bătaie de joc la adresa tuturor din partea autorităților. Nu mai suport mizeria asta. Un ministru al acestei țări a spus că suntem asigurați de o Ordonanță de Urgență și banca îmi trimite că nu se poate, conform articolului 5 din acea ordonanță. Adică acea ordonanță are un articol care nu-mi dă dreptul acesta”, a precizat, pentru AGRO TV, Petre Tăroiu, fermier din județul Teleorman.

viewscnt
Afla mai multe despre
fermier
rate
banca