Grupul Carmistin obține, cu sprijinul PCF Investment Banking, o facilitate de credit sindicalizată pentru construcția celui mai mare abator de porci din România

Grupul Carmistin obține, cu sprijinul PCF Investment Banking, o facilitate de credit sindicalizată pentru construcția celui mai mare abator de porci din România
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 27 feb 2024

Interpork Plus, parte a grupului Carmistin, unul dintre cei mai mari producători de carne din România, a obținut o facilitate de credit sindicalizată în valoare de 81 milioane euro, aranjată de Banca Comercială Română printr-un sindicat de bănci format din ING, Unicredit, OTP Bank, Alpha Bank, Garanti Bank și Banca Transilvania, pentru construcția celui mai mare abator de porci din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Este o investiție de la zero, ce beneficiază și de ajutor de stat.

Abatorul va fi construit în județul Olt și va avea o capacitate de 1,2 milioane capete pe an, generând peste 800 de noi locuri de muncă.

Tranzacția a fost asistată pe zona bancară de avocații de la NNDKP, iar compania PCF Investment Banking, liderul local în intermedierarea de împrumuturi sindicalizate, a fost consultantul financiar al grupului Carmistin.

Înființat în anul 2000 de familia Paraschiv, grupul Carmistin este unul dintre cei mai mari jucători de pe piața agroalimentară din România.

Grupul cuprinde peste 20 companii active în producția de carne de pasăre și ouă, creșterea porcilor, creșterea bovinelor, dar și în producția de cereale, în cadrul Carmistin fiind integrați în prezent fermieri cu peste 10.000 hectare teren cultivat, din care peste 30% reprezentând agricultură BIO.

PCF Investment Banking este lider local în domeniul serviciilor de finanțări și investiții corporative, specializat în furnizarea de soluții personalizate pentru clienți, în conformitate cu cerințele și specificul pieței locale.

PCF Investment Banking oferă servicii complete de finanțare corporativă, M&A (fuziuni și achiziții), atragere de investiții și structurare de finanțări complexe. Portofoliul de clienți acoperă un cadru larg de organizații din industrii diferite, care activează exclusiv în sectorul privat.

La începutul anului trecut, PCF Investment Banking a asistat Grupul Carmistin în conversia parțială în euro și majorarea cu 218 milioane de lei a creditului sindicalizat existent cu o valoare totală de 846 milioane de lei dar și prelungirea facilității de capital de lucru pe o perioada de 2 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
carmistin
pcf