Prima aplicație care transformă telefonul mobil în POS, lansată de Alpha Bank

Prima aplicație care transformă telefonul mobil în POS, lansată de Alpha Bank
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iul 2020

Alpha Bank este prima bancă din România care va lansa o aplicație ce transformă telefonul mobil în POS. Soluția este compatibilă cu dispozitivele mobile Android.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Aplicația este destinată antreprenorilor și liber profesioniștilor, cărora le oferă mai multă mobilitate.

Alpha PhonePOS va putea fi utilizată fără o investiție suplimentară în echipamente și consumabile. Dezvoltată în parteneriat cu Provision și susținută de VISA, aceasta permite acceptarea plăți cu cardurile de debit sau de credit contactless ori prin intermediul dispozitivelor dotate cu tehnologia NFC, precum telefoanele, ceasurile și brățările inteligente.

Tranzacțiile prin intermediul aplicației se fac în condiții de siguranță similare celor pentru tranzacții contactless prin terminal POS classic, cu procesare rapidă și acces la istoricul plăților, menite a reduce costurile și a economisi timpul utilizatorilor.

INFOGRAFICE Băncile se tem că debitorii nu vor mai avea bani să ramburseze creditele din cauza pandemiei. BNR vede o scădere a profitabilității CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Băncile se tem că debitorii nu vor mai avea bani să ramburseze creditele din cauza pandemiei. BNR vede o scădere a profitabilității

“Lansarea noii soluții digitale pentru acceptarea plăților cu carduri contactless va reprezenta, cu siguranță, o revoluție în domeniu. Marcăm, astfel, o premieră pe piața bancară din România, aflată în plin proces de transformare digitală. Prin lansarea Alpha PhonePOS, Alpha Bank își va consolida oferta adresată antreprenorilor români, punând la dispoziția acestora una dintre cele mai avansate game de soluții de acceptare a plăților existente în acest moment în țară”, a declarat Cristian Dragoș, Vicepreședinte Executiv Aria Retail, Alpha Bank Romania.

"Este un serviciu avantajos din punctul de vedere al costurilor și al flexibilității, care creează noi oportunități pentru o categorie largă de profesii liberale și în multe domenii, cum ar fi taximetrie, curierat sau comerțul cu amănuntul. Având în vedere dinamica pieței locale, apetitul crescut al românilor pentru tehnologie, în condițiile în care 9 din 10 plăți cu cardurile Visa în România sunt contactless și plățile mobile iau un avânt tot mai mare, suntem foarte încrezători că această soluție va fi de succes și va contribui la creșterea gradului de acceptare a plăților electronice în țara noastră", a declarat Elena Ungureanu, Country Manager Visa în România.  

Lansarea continuă strategia băncii de consolidare a poziției în domeniul acceptării plăților într-o perioadă în care cererea pentru soluții digitale a crescut. Alte lansări făcute pe piața locală în premieră au foat: parteneriatul cu fintech-ul Symphopay pentru implementarea unei soluții de tip “POS sharing”, accesibilă la kiosk-urile din showroom-urile eMAG, parteneriatul cu UnionPay pentru acceptarea cardurilor la ATM-urile băncii, implementarea noii soluții „Instant Money Back” pe platformele online eMag și Fashion Days, participarea în cadrul pilotului global VISA Installments, dar și certificarea noilor terminale POS – Verifone Engage, în parteneriat cu Printec România, în paralel cu extinderea tehnologiei de tip self-service banking prin activarea opțiunii de depunere numerar la noile ATM-uri ale băncii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
alpha bank
pos
nobil