Școala de Bani BCR a încheiat 2019 cu peste 136.000 absolvenți ai cursurilor de educație financiară, majoritatea copii

Școala de Bani BCR a încheiat 2019 cu peste 136.000 absolvenți ai cursurilor de educație financiară, majoritatea copii
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 ian 2020

Banca Comercială Română, prin Școala de Bani, a încheiat anul 2019 cu peste 136.000 de absolvenți ai cursurilor de educație financiară, din mai multe orașe. Majoritatea absolvenților - 96.000 - au fost copii, acestora alăturându-li-se 40.000 de adulți care au primit la cursuri informații despre cum își pot organiza veniturile și despre cât de importante sunt deciziile financiare pentru bunăstarea fiecăruia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Școala de Bani este cel mai amplu program de educație financiară din România. În ultimii trei ani, peste 1.000 de angajați ai BCR au devenit, în mod voluntar, profesori de educație financiară și au susținut cursuri gratuite către aproximativ 320.000 de români – copii, tineri și adulți. 

Pe lângă atelierele de la sediile BCR, profesorii Școlii de Bani au mai mers în companii și instituții, unde au susținut ateliere angajaților, în grădinițe, școli, licee și universități, dar și în turneu în 10 orașe din țară cu caravana FLIP și la mai multe evenimente și festivaluri.

Prin acest program, BCR își propune să crească nivelul de cunoștințe financiare în rândul populației de toate vârstele, în condițiile în care, potrivit unui studiu efectuat în UE, România se situează pe ultimul loc în Uniune ceea ce privește educația financiară. Românilor le lipsesc noțiunile de bază care i-ar ajuta să își administreze eficient bugetul personal.

ULTIMA ORĂ Finanțele au ieșit să se împrumute în euro pe piața externă. Vând eurobonduri pe 12 și 30 de ani CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Finanțele au ieșit să se împrumute în euro pe piața externă. Vând eurobonduri pe 12 și 30 de ani

Pentru a atrage atenția asupra nevoii de educație financiară în țară, BCR creat evenimente de conștientizare. A declarat octombrie Luna Educației Financiare și a organizat o Oră a educației financiare. Pe parcursul acestei ore, au susținut ateliere de educație financiară simultan în întreaga țară peste 1500 de profesori, angajați BCR, inclusiv CEO-ul companiei, Sergiu Manea.

„Toate deciziile financiare pe care le luăm ne influențează modul de viață într-o măsură foarte mare, motiv pentru care avem nevoie să fim cât mai conștienți și responsabili când vine vorba de bugetul nostru. Educația financiară este mai mult decât o necesitate a noastră, a românilor, este o nevoie, al cărei răspuns stă în acțiunile din programul Școala de Bani, pe care îl derulăm cu succes de peste 3 ani deoarece vrem să facem o schimbare în bine în viețile tuturor celor interesați”, spune Nicoleta Deliu, coordonatoarea programului Școala de Bani.

Toate studiile desfășurate în ultimii doi ani, indiferent de sursă, arată că românii se află pe ultimul loc la educație financiară în Europa. Ultimul studiu realizat de Banca Mondială la nivelul Uniunii Europene și prezentat în cadrul celei de a doua ediții a European Money Week din 2018 a plasat România pe ultimul loc din 127 de țări calificate ca răspunsuri, cu un procentaj de 22%, în condițiile unei medii europene de 55%.

Cei interesați de cursurile Școlii de bani se pot înscrie completând un formular pe siteul programului (www.scoaladebani.ro) sau în sucursalele județene BCR.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din România. Include operațiuni de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie și piețe de capital) și societăți de leasing, administrare pensii private și o bancă de locuințe.

Are o rețea de 21 de centre de afaceri, 22 de birouri mobile dedicate companiilor și 431 de unități retail în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori. Banca deține cea mai mare rețea națională de bancomate - 2.000, 15.300 POS-uri și oferă servicii prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce.

Erste Group este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 47.700 de angajați lucrează pentru 16,2 milioane de clienți în cadrul a 2.500 de filiale din șapte țări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croația, Serbia). La sfârșitul lui 2018, Erste Group deținea active totale de 236,8 miliarde de euro, înregistra un profit net de 1,79 miliarde de euro și un indice al capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) la 13,5%.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
bcr
scoala de bani
educatie financiara