Bitcoin coboară sub 60.000 dolari și trage piața în jos. “Ucigașul” Dogecoin, criptomoneda Shiba Inu, atinge noi maxime

Bitcoin coboară sub 60.000 dolari și trage piața în jos. “Ucigașul” Dogecoin, criptomoneda Shiba Inu, atinge noi maxime

Foto: shibatoken.com

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 27 oct 2021

Bitcoin a coborât, miercuri, sub nivelul-suport de 60.000 de dolari, antrenând un val de corecții pe piața criptomonedelor. Printre puținele excepții, Shiba Inu, moneda virtuală creată anul trecut pentru “a ucide” Dogecoin, crește cu peste 30%, la noi maxime record.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Lansată în august 2020, Shiba Inu (SHIB), sau “ucigașul Dogecoin” după cum a fost promovată de creatorul său, a fost a treia cea mai căutată criptomonedă pe Google în acest an, potrivit unui studiu recent realizat de Bacancy Technology.

Criptomoneda Shiba Inu a fost creată de una sau mai multe persoane sub pseudonimul Rhyoshi și, la fel ca Dogecoin, este inspirată din meme-ul “Doge”.

GRAFIC Repere de tranzacționare pentru acțiunile companiei care vinde produsele cu marca Lăptăria cu Caimac CITEȘTE ȘI GRAFIC Repere de tranzacționare pentru acțiunile companiei care vinde produsele cu marca Lăptăria cu Caimac

Prețul SHIB s-a apreciat cu peste 45% în tranzacțiile de astăzi, la un nou maxim record, de 0,000068 dolari/unitate. SHIB este în prezent a 11-a cea mai valoroasă criptomonedă în funcție de capitalizare, cu o valoare totală a monedelor aflate în circulație de peste 27 miliarde de dolari, relevă datele CoinMarketCap.

Între timp, bitcoin, cea mai cunoscută și valoroasă monedă virtuală, a coborât sub nivelul de suport de 60.000 de dolari și a atins un minim intraday de 58.153 dolari/unitate.

În jurul orei 18:30 (ora României), bitcoin era cotat la 59.064 dolari, cu 4,84% (-3.000 dolari) sub referința de marți.

Dintre criptomonedele rivale, denumite generic altcoins, Ether se deprecia cu 5,9%, Binance Coin cu 7,74%, iar Ripple (XRP) cu 7,6%.

Dogecoin consemna un declin de 7,8%, după ce anterior s-a corectat cu până la 12% față de referință.

Avansul Shiba Inu are la bază creșterea sprijinului pentru introducerea criptomonedei pe platforma de tranzacționare Robinhood, o petiție lansată recent în acest sens adunând deja peste 333.000 de semnături, scrie MarketWatch.

Criptomoneda își revine după o corecție puternică înregistrată la începutul săptămânii, precipitată de noi comentarii ale lui Elon Musk.

Șeful Tesla a declarat că nu a cumpărat Shiba Inu și a recomandat urmăritorilor pe Twitter să nu își parieze averile pe piața criptoactivelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
pret bitcoin
shiba inu
ucigasul dogecoin
cotatii
maxime record
elon musk