Cât tutun a exportat România

Cât tutun a exportat România
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 oct 2021

În pofida unui declin a livrărilor la jumătatea anului, România are un excedent comercial pe segmentul tutun.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

România a exportat tutun și înlocuitori de tutun în valoare de 596,73 milioane de euro în primele 6 luni din acest an, în scădere cu peste 15% față de perioada similară a anului trecut, când încasările au depășit 707,19 milioane de euro, conform datelor din balanța comercială cu produse agricole, consultată de Agerpres.

Încasările cele mai mari au fost consemnate din schimburile intracomunitare, respectiv 483,08 milioane de euro, iar 113,65 milioane de euro au provenit din exportul în țările din afara spațiului Uniunii Europene. Conform datelor Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), importurile de tutun și înlocuitori de tutun au înregistrat o scădere în perioada analizată, de la 185,34 milioane de euro în primul semestru al anului 2020, la 162,55 milioane de euro, în aceeași perioadă din acest an.

ULTIMA ORĂ BNR crește consistent avansul pentru unele credite. “E bine să luăm măsuri de precauție din vreme.” CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ BNR crește consistent avansul pentru unele credite. “E bine să luăm măsuri de precauție din vreme.”

Cu toate acestea, România se menține pe excedent în comerțul cu tutun și înlocuitori de tutun depășind valoarea de 434,18 milioane de euro, în prima jumătate a acestui an.

Statistica MADR relevă faptul că deficitul României în comerțul cu produse agroalimentare a crescut cu peste 31% în primul semestru din 2021, comparativ cu perioada similară din 2020, totalizând 1,27 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
tutun